UFC

Poznati su svi honorari UFC 270 boraca, ukupna svota dugo nije bila manja

Francis Ngannou

 Frederic J. BROWN/AFP/Profimedia
Nešto iznad dva milijuna dolara iznosi ukupan zbroj honorara sudionika UFC 270 priredbe

UFC očito nije morao preduboko zavući ruku u svoju vreću s novcem da bi isplatili osnovne honorare sudionika UFC 270 priredbe. Njih 22 podijelit će dva milijuna i 26 tisuća dolara, što je zapravo nevjerojatno mala svota za priredbu s dvije borbe za titulu UFC prvaka. No, očito je stvar ugovora kakve borci imaju i isti će se morati nadati dobrim brojkama PPV prodaje, da bi svoje honorara ponešto pojačali.

Više od pola ukupne svote odlazi na honorare sudionika glavne borbe. Francisu Ngannou prema ugovoru je pripalo 600 tisuća dolara, dok je Gane dobio točno pola milijuna. I dok su to još vrlo dobre brojke, ali i dalje manje nego što dobivaju neki drugi prvaci, ono što pripada Deivesonu Figueiredu i Brandonu Morenu u takvim okolnostima izgleda vrlo mizerno. Morenu pripada 200, a Figueiredu 150 tisuća dolara. Nevjerojatno je da tako uzbudljivi borci imaju toliko manje honorare od drugih prvaka.

Niti na ostatku programa nije bilo puno onih koji se mogu pohvaliti kako od borbi u UFC-u jako dobro žive. Tek Michel Pereira sa sto tisuća dolara se nalazi unutar šest znamenki, dok su svi ostali ispod toga. Istina je da "card", osim glavne dvije borbe, nije bio jak, ali ovo se svejedno čini premalo. Posebno za neke borce i borkinje koji se nalaze na drugom ugovoru s promocijom.

Uostalom, koliko je tko ovim putem zaradio (umanjeno za porez koji će morati ostaviti), možete vidjeti u "tvitu" ispod teksta.

Linker
08. travanj 2024 20:38