UFC

Poznati su dobitnici bonusa na UFC 266 priredbi: Očekivan izbor za najbolju borbu večeri

Alexander Volkanovski
 Screenshot (youtube, Ufc)
Ukupno četvero boraca nagrađeno je s 50 tisuća američkih dolara nakon sinoćnje priredbe

Nije bilo lako odrediti sve dobitnike bonusa nakon UFC 266 priredbe. Alexander Volkanovski i Brian Ortega nametnuli su se kao jasan izbor po pitanju bonusa za najbolju borbu večeri. 25 minuta fantastične borbe u kojoj je Volkanovski pretežno dominirao, a srčani Ortega odbijao odustati te je skoro došao do pobjede submissionom u trećoj rundi svakako zaslužuje biti nagrađeno bonusom. Meč za prvaka perolake kategorije ne samo da je najbolja borba večeri na UFC 266 priredbi nego je vjerojatno i najbolja borba u 2021. godini.

Izuzev Volkanovskog i Ortege, bonuse su osvojili još dvojica boraca. Gruzijski borac bantam kategorije Merab Dvalishvili nagrađenom je s 50 tisuća dolara bonusa za izvedbu večeri. On je tehničkim nokautom kraje druge runde završio Marlona Moraesa. Ova borba također je bila jako dobar kandidat za najbolju borbu večeri. Ipak, na koncu je nagrađen samo Merab koji je u prvoj rundi prebrodio teške probleme nakon što ga je Moraes ozbiljno uzdrmao lijevim krošeom te je tražio finiš dodatnom serijom udaraca. Gruzijac se hrabro odupirao napadima te je u nekim navratima doslovno bježao po kavezu. Međutim, onda kada je Merab nadošao, borbu je okrenuo na svoj mlin te je došao do prve pobjede prekidom u devetom UFC nastupu.

Chris Daukaus također je nagrađen bonusom za izvedbu. 32-godišnji američki borac ostao je stopostotan u UFC-u i nakon četvrtog nastupa savladavši Shamila Abdurakhimova. Daukaus je do pobjede došao tehničkim nokautom u drugoj rundi i na taj način osvojio je treći bonus zaredom. Istu nagradu pokupio je u prijašnja dva nastupa kada je nokautirao Rodriga Nascimenta i Alexeyja Oleinika.

Bilo je tu još zanimljivih i legitimnih kandidata za bonuse. Robbie Lawler i Nick Diaz pružili su jako zabavnu borbu, ''Ruthless'' je slavio prekidom, no niti jedan od njih nije osvojio bonus. Jalin Turner odradio je jako uvjerljiv nastupa protiv Uroša Medića te ga je savladao submissionom u prvoj rundi. Matthew Semelsberger nokautirao je Martina Sana Jr.-a nakon samo 15 rundi borbe, a vrlo uvjerljive bile su Jessica Andrade i Valentina Shevchenko. Nažalost po sve njih, broj bonusa je ograničen, a konkurencija je ovaj puta stvarno bila oštra.

Zanimljivo mišljenje podijelio je i Adam Catterall, suosnivač podcasta Fighting Disciples. On nije zaboravio na sve poteškoće koje su prolazili Dan Hooker i Nasrat Haqparast u tjednima uoči borbe. Hooker je vodio velike borbe s vlastima Novog Zelanda i njihovim strogim pandemijskim mjerama dok je Nasrat Haqparast u zadnji tren došao do vize, a majka mu je preminula nekoliko tjedana uoči borbe protiv Hookera. Catterall je putem Twittera napisao kako su oba borca zaslužili bonuse onog trena kada su prošli na vaganju.

Linker
24. travanj 2024 00:58