UFC

Paulo Costa otkrio planove za povratak u kavez: Ima specifičan datum na umu, a to bi moglo biti uskoro!

Paulo Costa

 ALEJANDRO SALAZAR/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Trebao se boriti na UFC-u 294 protiv Khamzata Chimaeva, ali morao je otkazati nastup

Bivši izazivač za pojas UFC-ove srednje kategoriji, Paulo Costa ima na umu datum za svoj dugo očekivani povratak u oktogon najjače svjetske MMA promocije.

Costa, trenutačno šestorangirani u kategoriji do 84 kilograma, bio je izvan stroja otkako se pojavio na "main cardu" UFC-a 278 u kolovozu prošle godine u Salt Lake Cityju kada je prekinuo niz od dva poraza pobjedom nad Lukeom Rockholdom. Trebao se boriti na UFC-u 294 prošlog mjeseca protiv Khamzata Chimaeva, ali morao je otkazati nastup zbog infekcije lakta.

Nakon toga, podvrgnut je višestrukim kirurškim zahvatima da bi se riješila infekcija, što je rezultiralo time da se ne smije boriti do kraja ove godine.

Objavljujući planove za povratničku borbu, "Borrachinha" je odredio 20. siječnja za svoj povratak u Octagon – kada će se održati UFC 297 u kanadskom Torontu.

Također, tvrdi da je Chimaev pokazao "slabu" izvedbu na putu do pobjede sudačkom odlukom nad bivšim prvakom velter kategorije, Kamaruom Usmanom.

"Bila je to užasna borba. Mislim da je Usman učinio što je mogao s obzirom na sve okolnosti. Imao je desetak dana za trening, trebao je letjeti u Abu Dhabi, sve je to dosta otežavajuće. Dakle, mislim da je Chimaev zabrljao sa svojom prilikom da se bori za naslov. Na kraju krajeva, Usman nije pravi srednjaš. Čovjek se bori u velter kategoriji, a on ga je jedva pobijedio. Ništa od toga!"

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li nastupiti u siječnju, a još zanimljivije tko bi mu mogao stati na crtu. Sad možemo samo čekati...

Linker
01. svibanj 2024 09:37