UFC

Paul Craig nastupit će na UFC-ovoj priredbi u Brazilu: Čeka ga ponajveći potencijal UFC-ove srednje kategorije

Paul Craig

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iskusni Škot pokušat će zaustaviti Brazilca koji je zasad neporažen unutar UFC-ovog kaveza

Vrlo zanimljiv meč trebali bismo gledati 4. svibnja (peti mjesec) na UFC 301 eventu. Radi se o eventu koji bi se trebao održati u Rio de Janeiru, ali još uvijek se čeka službena potvrda od strane UFC-a.

Prema navodima Ag. Fight portala, na UFC 301 eventu gledat ćemo okršaj između Paula Craiga (17-7-1, 9-7-1 UFC) i Caia Borralha (15-1, 5-0 UFC). Meč je zanimljiv iz više razloga. Prije svega, radi se o dvojici rangiranih boraca srednje kategorije.

Borralho zauzima 15. mjesto ljestvice, dok je Craig nešto bolje rangiran i trenutno je 12. izazivač unutar srednje kategorije. Stilski gledano, meč je također jako interesantan.

Caio Borralho odličan je ‘‘grappler‘‘, a svojim rušenjima i kontrolom probleme stvara većini svojih protivnika. Paul Craig s druge strane preferira odvesti borbu u parter, jer škotski borac elitni je BJJ majstor. 13 od ukupno 17 pobjeda u karijeri, Craig je upisao ‘‘submissionom‘‘. Njegov protivnik Caio Borralho nikada nije završen na taj način, ali nije se niti borio s majstorom partera kakav je Paul Craig.

Lako je moguće da se ovaj meč zadrži na nogama, ali prema dosad viđenom, Borralho će imati prednost u tom segmentu. Naravno, priželjkujemo puno razmjena u parteru i BJJ majstorije od strane ova dva borca, ali teško je reći kako će borci pristupiti meču i gdje će borba odvijati.

Kad su u pitanju recentni rezultati, Borralho kotira puno bolje. Brazilac je slavio u svih pet nastupa unutar UFC-a, a proširimo li vidike na rezultate prije njegovog dolaska u UFC, Borralho je u pobjedničkom nizu od 14 uzastopnih pobjeda.

Paul Craig je pretrpio poraz u svom posljednjem nastupu. Brendan Allen porazio ga je ‘‘submissionom‘‘ u 11. mjesecu protekle godine. Bio je to prvi Craigov poraz u drugom nastupu unutar UFC-ove srednje kategorije.

Prije prelaska u srednju kategoriju, Craig je upisao dva uzastopna poraza u poluteškoj kategoriji pa tako Škot ima tri poraza u posljednja četiri nastupa. Ne baš dobra situacija za Craiga, ali Paul u trenutku može pomrsiti račune bilo kojem protivniku.

Linker
27. travanj 2024 19:21