UFC

Paddy Pimblett se neće više boriti za $12,000: ‘Taj ugovor je gotov, sada je na redu pravi novac‘

Paddy Pimblett

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nije imao ništa bolji tretman od ostalih novopridošlica u UFC

Jedan od popularnijih UFC boraca i trenutno 'vruća roba' na tržištu, Paddy Pimblett, prema svojem UFC ugovoru u prve dvije borbe garantirana mu je zarada od tek $12,000, dok bi u slučaju pobjede dobio još toliko. Tijekom karijere u Cage Warriors promociji garantiran mu je bio daleko veći novac, no osvajanjem bonusa od $50,000 uspio je ipak to nadoknaditi u UFC-u.

Njegov menadžer Boylan, koji inače vodi Cage Warriors promociju, tvrdi kako će njegov borac zaraditi višestruko više novaca u svojoj sljedećoj borbi protiv Jordana Leavitta idućeg mjeseca u Londonu. Pimblett će tamo biti vjerojatno najveća zvijezda i sukladno tome će biti i plaćen, a uz to još ima sedmeroznamenkastu cifru iz ugovora s američkom mrežom Barstool Sports. Boylan smatra kako je ipak normalno da svaki borac započne graditi karijeru postepeno i sukladno tome bude i plaćen.

"Svi ulaze u UFC po standardnom ugovoru. Nema veze tko si bio prije, moraš se svejedno dokazati. Sada mogu sa sigurnošću potvrditi da je ovaj ugovor stvar prošlosti, s time je gotovo. On će sada zarađivati veliki novas. Tako je kako je i ja sam veoma sretan radi njega."

Pimblett je i sam priznao da bi trebao biti puno bolje plaćen ukoliko će prihvaćati borbe s renomiranijim protivnicima. To je primjerice ono što mu fanovi zamjeraju; nije imao kvalitetne protivnike još. Iako to ne bi trebalo toliko čuditi s obzirom na to da ga UFC želi polako izgrađivati i napraviti potencijalnu zvijezdu od njega.

Linker
20. travanj 2024 16:23