UFC

‘Nikada ne sumnjajte u čovjeka s nadom i vjerom‘: Pročitajte prve reakcije Ngannoua i Furyja

Francis Ngannou

 Screenshot (twitter, Francis Ngannou)
Dvojica kraljeva teške kategorije oduševljeni su ugovaranjem međusobnog obračuna

Svijet borilačkih sportova danas je zaprimio veliku vijest. Tyson Fury i Francis Ngannou službeno su ugovorili međusobni obračun, a 28. listopada (deseti mjesec) ova dvojica teškaša odradit će boksački meč.

Francis Ngannou najbolji je teškaš među MMA borcima, dok je Tyson Fury WBC-ov svjetski prvak u teškoj kategoriji i uz Oleksandra Usyka najbolji boksač teške kategorije. Borilački sport ne pamti ovakav obračun kraljeva teške kategorije i jedva čekamo vidjeti kako će se rasplesti ovaj meč.

Saudijska Arabija ugostit će ovaj meč, a za očekivati je kako će sve uključene strane zaraditi pozamašne svote novca. Osim novca, Francis Ngannou dobit će i ispunjenje svog sna. ‘‘Predator‘‘ posljednjih nekoliko godina naglašava kako želi odraditi boksački meč, a jedan od razloga odlaska iz UFC-a bio je upravo taj izlet među boksače. UFC-ovi čelnici nisu mu htjeli pružiti tu mogućnost i Ngannou je po isteku ugovora otišao iz najjače svjetske MMA organizacije. Sada kada je službeno ugovorio boksački meč, Ngannou je preko službenog priopćenja oduševljeno poručio:

‘‘Posljednje tri godine čekam na susret u ringu s Tysonom Furyjem. Boks je oduvijek bio moj san i to boks protiv najboljih. Nakon što sam postao neprikosnoveni prvak teške kategorije u MMA-u, ovo je moja prilika da ostvarim svoj san i da zacementiram svoju poziciju najopasnijeg čovjeka na svijetu. Tysonu mogu poručiti da pleše u tom ringu, jer ako ga dotaknem, ići će na spavanje.‘‘, službeno je obraćanje Ngannoua.

Osim službenog obraćanja javnosti, Ngannou se oglasio i putem svojih društvenih mreža. Objavio je Ngannou zanimljiv promotivni video za svoj meč protiv Ngannoua, a tekstu objave ostavio je poruku svima koji su sumnjali u njegov boksački meč.

‘‘Nikada ne sumnjajte u čovjeka s nadom i vjerom.‘‘

Tyson Fury također se javio. Jedan od dvojice najboljih boksača teške kategorije mjesecima je bio u potrazi za sljedećim protivnikom, a na koncu je protivnika pronašao među MMA borcima. S obzirom da obveznog izazivača trenutno nema, prava je prilika da Fury odradi jedan ovakav meč.

‘‘Najopakiji čovjek na svijetu. Ono što bude učinjeno u kraljevstvu (u Saudijskoj Arabiji), odzvanjat će diljem svijeta.‘‘, poruka je Ngannoua, a nešto detaljniji bio je u službenom priopćenju.

‘‘Čim se oglasi to zvono, krenut će bombardiranje. Ovaj tip navodno je najjači udarač na svijetu, ali vidjet ćemo kako će reagirati kada bude udaren od strane ‘Gypsy Kinga‘. Jedva čekam naći se pod svjetlima reflektora. Radujem se pokazati svijetu da je ‘Gypsy King‘ najveći borac svoje generacije, a to ću pokazati kroz epsku bitku s još jednim majstorom svog zanata. Francis je izgledao čvrsto kad je uskočio u ring nakon mog meča s Dillianom Whyteom, ali nitko nije čvršći od mene i to ćete saznati na devastirajući način 28. listopada (10. mjesec). Bit će ovo borba za pamćenje.‘‘

Vidljivo je da su oba aktera oduševljena ugovaranjem ove borbe, a nadamo se da će se njihovo oduševljenje očitovati i u samom ringu. Najave govore da nas čeka ‘‘pravi boksački meč‘‘ u kojem će obojica tražiti pobjedu nokautom, a javnost će biti silno razočarana ako nam Ngannou i Fury pruže ‘‘prijateljski‘‘ obračun bez jasnih težnji ka pobjedi nokautom.

Kompletno priopćenje preko kojeg su se oglasili Fury i Ngannou, ali i njihovi menadžeri te organizatori meča, pročitajte unutar Twitter objave koja se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
02. svibanj 2024 15:09