UFC

Ngannou se prvi puta javno oglasio nakon odlaska iz UFC-a: Otkrio što je točno tražio za ostanak

Francis Ngannou 

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Stvar ipak nije bila isključivo u novcu, a tražio je i neke stvari od kojih bi profitirali apsolutno svi borci u UFC-u

Francis Ngannou je u trenutku dok je bio aktivan prvak napustio UFC, a od tog trenutka je glavna tema razgovora. To ni ne čudi jer takve prakse UFC prvaka nisu nešto uobičajeno, a nije ni toliko čest slučaj da javno kritiziraju UFC dok im je dobro i dok su na vrhu.

No, Francis je ipak nešto drugačiji te je zbog toga i u lošim odnosima s UFC-om već neko vrijeme, a i sam je najavljivao da će povući ovaj potez ukoliko se ne ispune neki uvjeti. Ariel Helwani je sinoć održao posebnu emisiju ‘‘The MMA Houra‘‘ gdje je gost bio samo Ngannou, a naširoko i nadugo su secirali cijeli Francisov slučaj. Ngannou je otkrio što je to točno tražio od UFC-a kao uvjet da ostane, a riječ nije o novcu:

‘‘Ono što sam naučio jest da kad sjedneš za pregovarački stol, nećeš dobiti sve što tražiš. No ono što želiš jest da pregovarački partner, druga strana, barem pokaže interes da barem pokušate. Tražio sam puno stvari, naravno nisam očekivao da ću sve dobiti‘‘, započeo je Ngannou.

‘‘Očekivao sam da će ispuniti barem jednu ili dvije stvari. Ono što sam tražio jest pravo na sponzore, ono za što smo zakinuti. Ne možemo imati sponzore. Dalje sam tražio zdravstveno osiguranje, nisu mi to dali. Tražio sam odvjetnika koji bi zastupao borce, ništa od toga nisam dobio. Htio sam im pokazati da postoje stvari koje želimo, a htio sam da barem to sve razmotre‘‘, nastavio je.

‘‘S tim ugovorom ja nisam slobodan, nisam nezavisna strana. Nemam prava, nemam moći. Svu moć date tim tipovima. Vidio sam kako je kada krenu koristiti tu moć i nisam želio da se to meni dogodi. U ovom trenutku zdravstveno osiguranje za mene nije problem, ali za tipove na dnu jest. Oni si uistinu ne mogu priuštiti zdravstveno. Ja sam bio gdje i oni i to nosim u srcu. U nekim trenucima sam se osjećao kao da su me udarali novcem u lice, kao uzmi taj novac i začepi. To se neće dogoditi‘‘, rekao je između ostalog.

Francis se uistinu pokazao kao čovjek od riječi i nije dopustio takav tretman. Bez obzira što mislili o njegovoj odluci, čovjek je u trenutku kada bi bio najviše plaćen i kad je bio na vrhu ipak ostao vjeran svojim principima i nije dopuštao da ga se tretira kao roba za što zaslužuje veliko poštovanje.

Linker
07. lipanj 2024 14:10