UFC

Nakon predstave karijere, Nurmagomedov se nada još jednoj borbi prije Ramazana

Cody Stamann vs. Said Nurmagomedov

 Katelyn Mulcahy/Getty Images/AFP
Nastup Saida Nurmagomedova u borbi protiv Codyja Stamanna možemo nazvati izvrsnim

Manje od jedne minute trebalo je Saidu Nurmagomedovu (15-2, 4-1 UFC) da upiše pobjedu u UFC 270 borbi protiv Codyja Stamanna. Savršeno je dočekao pokušaj rušenja Amerikanca, a onda odmah znalački uhvatio vrat i prisilio ga na tapkanje. Bio je to četvrti trijumf 29-godišnjeg Dagestanca unutar pet dosadašnjih UFC nastupa, no svakako i najvažniji. Pobijedio je donedavno visoko rangiranog borca, u svojoj prvoj borbi nakon punih 14 mjeseci.

Sad se nada da pauza nikako neće biti toliko duga. Prošao je bez ozljede i spreman se odmah vratiti u kamp, s ciljem da što prije ugovori novu borbu, inače će se ona dogoditi tek sredinom ljeta ili kasnije.

"Želim se boriti prije Ramazana. Vrlo brzo sam spreman vratiti se. UFC planira priredbu 8. travnja u Brooklynu i želim biti tamo", rekao je Nurmagomedov medijima nakon UFC 270 priredbi, dodavši svoju želju po pitanju protivnika:

"Bilo koji top borac me zanima. Već ranije smo razgovarali o 'Chitu' Veri, no uistinu nema ništa protiv bilo kojeg vrhunskog borca."

Ovogodišnji Ramazan traje od početka do kraja travnja, no očito njegovo pridržavanje Saidu ne bi predstavljalo problem u prvom tjednu istog. No, nakon Ramazana je borcima potrebno neko vrijeme da im se tijelo privikne na zahtjeve pripremnog kampa, što je razlog zašto bi u njega mogao ući tek sredinom svibnja.

Said bi se nakon ove borbe mogao naći na službenom rankingu bantam kategorije, a onda bi mu lakše bilo i doći do borbe kakvoj se nada te preko kakve bi mogao krenuti ozbiljnije napredovati.

Inače, iako također dolazi iz Dagestana, Said nije dio one najpoznatije obitelji Nurmagomedov, predvođene Khabibom. Nije čak nikad s njima zajedno niti trenirao, iako je otkrio želju da to u bližoj budućnosti napravi.

Linker
22. travanj 2024 12:09