UFC

Najmlađi UFC borac želi postati trostruki prvak: ‘Neću slaviti dok ne budem imao tri pojasa oko struka‘

 Raul Rosas Jr. 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Rosas je u UFC-u odradio tek jedan meč, a pola runde mu je trebalo da završi protivnika u debiju za najjaču organizaciju

Raula Rosasa Jr-a vjerojatno znate i kao najmlađeg UFC borca u povijesti, a u najjačoj promociji se počeo natjecati sa samo 18 godina. Prošlog je mjeseca na UFC 282 priredbi pobijedio Jayja Perrina ‘‘submissionom‘‘, a sada već ima protivnika za svoj drugi UFC nastup.

Rosas je u UFC došao preko DWCS-a, a pola runde je trebalo mlađahnom borcu da završi protivnika u svom UFC debiju. Njegov idući protivnik je Christian Rodriguez protiv kojeg će se boriti na UFC 287 priredbi u četvrtom mjesecu, a Rosas je otkrio kako ima velike planove za svoju karijeru, od kojih je jedan osvajanje titula u tri kategorije u UFC-u.

‘‘Morate samo vjerovati u sebe, bez obzira tko sve sumnjao u vas. Sad mogu reći da ću biti prvak, a puno ljudi će reći da sam lud. Bit ću najmlađi prvak u UFC-ovoj povijesti, ali ja svejedno vjerujem u sebe i zapamtite moje riječi; bit ću prvak unutar godine dana ili manje‘‘, rekao je Rosas na Fury FC priredbi gdje je bio gost.

‘‘Spreman sam doći tamo i pokazati kakve sve vještine posjedujem. Ne zanima me tko stoji ispred mene, tu sam da dokažem da postoje leveli. Budite uz mene 8.4., pokazat ću što znam i da zaslužujem napad na titulu. Neću slaviti ništa dok oko struka ne budem imao pojaseve u bantam, perolakoj i lakoj kategoriji!‘‘, dodao je.

Rosas je trenutno neporažen borac, a do sada je odradio tek sedam profesionalnih mečeva. Uzevši u obzir činjenicu da ima tek 18 godina, možemo reći da ima jako puno vremena da dođe do pojasa. Hoće li baš osvojiti tri, vidjet ćemo.

Linker
20. travanj 2024 01:14