UFC

Michael Chandler teško nokautirao Fergusona: Uspavao ga udarcem koji se rijetko viđa

Tony Ferguson vs Michael Chandler

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
‘Iron‘ Chandler se vratio na pobjedničke staze

Tony 'El Cucuy' Ferguson (25-6), sedmi borac na službenoj UFC-ovoj rang ljestvici pokušat će se u borbi protiv Michaela Chandlera vratiti na pobjedničke staze nakon niza od tri poraza, i to redom: Justin Gaethje, Charles Oliveira, Beneil Dariush. Tony je svojevremeno držao niz od dvanaest pobjeda u UFC-u kojeg je 2020. godine prekinuo Justin Gaethje, a crni niz su nastavili graditi i Oliveira te Dariush. Ferguson u borbu ulazi kao 'underdog'.

Michael Chandler (22-7), peti borac na službenoj rang ljestvici, u borbu također ulazi iz negativnog niza od dva poraza protiv aktera noćašnjeg main eventa, Justina Gaethjea i Charlesa Oliveire. Nakon prelaska iz Bellatora uspješno debitira u UFC-u, nokautiravši Dana Hookera u prvoj rundi borbe u prvom mjesecu 2021. godine, a kladionice su definitivno na strani Chandlera.

Chandler zauzima centar kaveza, a ubrzo počinje razmjena kickova. Tony pogađa lijevi kroše i baca Chandlera u knockdown. Nakon toga Chandler ruši Fergusona, koji je laktovima iz partera posijekao Michaela. Chandler je pogodio nekoliko dobrih udaraca u parteru te je uspio otvoriti posjekotinu na Ferugusonovom licu.

Druga runda počinje i završava poprilično šokantno – Chandler 'front kickom' nokautirao Fergusona. Bio je ovo prvi put da je netko ovako nokautirao Tonyja. Ujedno je ovo bio i deveti ovakav nokaut u povijesti UFC-a.

Bio je ovo zaista atraktivan nokaut koji se ne viđa često na ovoj razini. Chandler se vratio na pobjedničke vode, dok ćemo tek vidjeti što je sljedeće za 'El Cucuyja'.

Linker
14. travanj 2024 05:56