UFC

Max Holloway dobio 600 tisuća dolara bonusa! Dana White ispunio mu je želju, a nagrađen je i Rakićev protivnik

Max Holloway

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Holloway je zatražio dvostruki bonus, a upravo to je i dobio

Dana White na konferenciji za medije uoči UFC 300 eventa pristao je na nešto što je oduševilo sve aktere UFC 300 priredbe. UFC-ov predsjednik odlučio je podići bonuse sa 50 tisuća američkih dolara na čak 300 tisuća dolara.

Radi se o iznosu koji je izdašniji od dobrog dijela honorara koje će borci uprihoditi za nastup na UFC 300 eventu i nije tajna da se svaki pojedini borac na toj priredbi nadao bonusu. No, mjesta je bilo samo za troje, odnosno za trojicu.

Želja je ispunjena Maxu Hollowayju koji je nakon spektakularne pobjede nad Justinom Gaethjeem zatražio dvostruki bonus, odnosno 600 tisuća dolara. Max je istaknuo kako zaslužuje bonus za najbolju borbu večeri, ali i onaj za najbolju izvedbu. Dana White udovoljio je njegovoj želji i Max na Havaje odlazi s dodatnih 600 tisuća dolara. White je ostao jako oduševljen njegovim nastupom i na konferenciji za medije tri minute ushićeno je prepričavao dojmove nastale nakon tog meča.

Činjenica je da smo gledali jako dobar meč i posebno impresivnu predstavu Hollowayja. Ono čime je Holloway oduševio definitivno je i potez koji je napravio desetak sekundi prije kraja borbe. Max je imao sigurnu pobjedu na bodove u svojim rukama, ali svejedno je pozvao Gaethjea na sredinu kaveza kako bi se upustili u otvorenu razmjenu do kraja meča. Naravno da je Gaethje pristao, a sekundu prije kraja borbe Holloway ga je brutalno nokautirao. Nastup dostojan dva bonusa, a Gaethje će određenu utjehu pronaći u tih 300 tisuća dolara bonusa koje će dobiti za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri.

Osim Hollowayja i Gaethjea, bonus je još dobio Jiri Prochazka. Meč između njega i Aleksandra Rakića također je imao valjane argumente za biti proglašen najboljom borbom večeri, ali Prochazka je na kraju osvojio bonus za izvedbu (‘Performance of the Night‘). Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije podosta uvjerljivo izgubio je prvu rundu u meču protiv srpskog poluteškaša, ali u drugoj rundi ‘‘stisnuo je gas‘‘ i nokautirao je Rakića.

Prochazka unutar UFC-a ima pet odrađenih nastupa, a samo u porazu od Alexa Pereire nije nagrađen bonusom. U svim ostalim mečevima dobivao je neki od dvaju bonusa, a 2021. godine osvojio je oba bonusa nakon pobjede nad Dominickom Reyesom. Čeh je uistinu garancija uzbudljivih mečeva.

Linker
27. travanj 2024 23:39