UFC

Masvidalu izrečena zabrana prilaska Colbyju Covingtonu: ‘Gamebred‘ tvrdi da nije kriv

Jorge Masvidal

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nastavljen je pravni postupak protiv Jorgea Masvidala zbog napada na Covingtona

Blagi pomak u slučaju Masvidal-Covington dogodio se danas. Naime, ''Gamebreda'' čeka sudski postupak zbog fizičkog napada na Colbyja Covingtona koji se proteklog mjeseca dogodio u Miamiju.

Izbijen zub Colbyja Covingtona, oštećen ručni sat i nekoliko udaraca koje je Colby zaprimio u lice, rezime su slučaja zbog kojeg je Masvidal nedugo poslije priveden i čeka ga potencijalno i zatvorska kazna (do 15 godina). Male su šanse da Jorge zapravo završi iza rešetaka, no više o tome znat ćemo u narednom periodu.

Ono što se je sada izrečeno Masvidalu, jeste zabrana prilaska Colbyju Covingtonu i njegovom domu. ''Gamebred'' mora barem 25 stopa (7.6 metara) biti udaljen od Colbyja na javnom mjestu te ne smije prići bliže od 500 stopa (152.4 metra) njegovoj kući.

Kao dodatak zabranama prilaska, Masvidal ne smije niti kontaktirati Colbyja, niti na jedan način. Dakle zabranjene su poruke, pozivi, mailovi, poruke putem društvenih mreža, kao i kontakti preko treće strane. Prekrši li Masvidal nešto od izrečenih mjera, mogao bi ponovno završiti u pritvoru.

Colby inače više nije anonimna osoba u ovom slučaju i sudskim spisima jer Masvidal je tijekom posljednje parnice zatražio suca da potvrdi kako se inicijali ''C.C.'' odnose na Colbyja, što je sudac James potvrdio.

Masvidalov pravni tim također će zatražiti liječničku provjeru Colbyja Covingtona kao i utvrđivanje činjenica oko navodno oštećenog Rolexa. Šteta se procjenjuje na 15 tisuća dolara. Njegovi zastupnici ustupili su i pisano izjašnjenje Jorgea Masvidal u kojem se UFC-ov borac izjasnio kako se ne smatra krivim u ovom slučaju.

Iduće ročište zakazano je za 12. svibnja (peti mjesec).

Linker
08. svibanj 2024 18:21