UFC

Makhachev o meču protiv Oliveire: ‘Natjerat ću ga da odustane kao što je odustao već deset puta‘

Islam Makhachev vs. Davi Ramos

 TASS/ddp USA/Profimedia
Opasni dagestanski borac lake kategorije tvrdi da će završiti Brazilca u parteru

Jako je zanimljivo pri vrhu UFC-ove lake kategorije. Charles Oliveira ostao je bez pojasa zbog pada na vagi, ali mnogi ga i dalje kao najboljeg borca te kategorije.

''Prvak ima ime i to je Charles Oliveira'', rečenica je koju smo jako često slušali uoči, ali i nakon UFC 274 eventa. UFC-ova laka kategorija službeno nema prvaka, a bit će zanimljivo vidjeti koga će UFC upariti s Oliveirom u meču za upražnjeno mjesto prvaka.

Islam Makhachev jedan je od onih koji silno pokušavaju dobiti tu priliku, iako UFC ima drukčije planove za njega. Dagestanac bi se prije svega trebao obračunati s Beneilom Dariushem, a i sam Oliveira rekao je kako planira uzeti pauzu do kraja godine te bi bilo dobro da Makhachev i Dariush odrade svoj meč u međuvremenu.

Čini se kako Makhachev borbu protiv Dariusha vidi kao svojevrsni gubitak vremena i odmah želi uskočiti u meč za pojas. Do toga će očito pokušati doći raznim prozivkama koje upućuje Oliveiri, u nadi da će isprovocirati Brazilca i napraviti meč marketinški privlačnijim.

''Iz UFC-a su rekli da moraju pronaći izazivača. Trenutno nemamo prvaka. Charles je također izazivač. Ja sam u nizu od deset pobjeda i nadam se da zaslužujem 'title shot'. Spreman sam i moje vrijeme je stiglo.'', započeo je Islam za ESPN, a zatim je dodao:

''Tko će se sada boriti protiv Oliveire? Nemamo nikoga. Tko, Gaethje, Tony (Ferguson) ili Poirier? Možda Chandler? Tko je sljedeći za Oliveiru'', dodao je Islam, a pritom je naveo četvoricu boraca koji su pri vrhu kategorije, ali Oliveira ih je sve već pobijedio.

Gotovo je sigurno kako bi Oliveira rado protivnika poput Conora McGregora u svom sljedećem meču, jer radi se o financijski puno isplativijem, a nominalno lakšem meču za Brazilca. Čak i Nate Diaz donekle spada u taj koš, a Makhacheva takve stvari poprilično frustriraju.

''Charles govori da ja još nisam spreman ili da ne zaslužujem borbu za pojas, a istovremeno proziva Natea Diaza i Conora. Moraju upariti mene i Charlesa. Radi se o meču dvojice boraca koji imaju 10 i 11 pobjeda zaredom. To je jako velika borba.'', dodao je dagestanski borac.

Kad je Oliveirina najavljena pauza u pitanju, Islam smatra kako bi se stvari vjerojatno promijenile ako bi Nate Diaz i Conor postali opcije za meč. Makhachev smatra da bi se Oliveira tada pristao boriti puno ranije.

''Ako bi Nate Diaz ili Conor predložili da se bore u rujnu (deveti mjesec), on bi se borio u rujnu. On bježi jer zna da njegov grappling i ostale njegove vještine neće funkcionirati protiv mene. Pobijedio je udarače kao što su Poirier i Chandler. Ti tipovi imaju dobru stojku, ali kad ga uzdrmaju, nitko ne želi ući u grappling s njime (Oliveirom). Nitko ga ne zadržava dolje, a znamo da kad mu netko priušti teške trenutke, on uvijek odustane. Ja ću ga srušiti, izmorit ću ga, a on će odustati kao što je to učinio već 10 puta u UFC-u.'', rekao je Makhachev.

Iako je Oliveira nanizao 11 pobjeda u nizu, od kojih je deset došlo prekidom, njegovi rivali i dalje forsiraju narativ da se radi o borcu koji se lako predaje. Oliveira je u nekolicini tih mečeva prošao kroz teške situacije, bivao je uzdrman, ali svejedno je dolazio do pobjede. Nazivati Oliveiru borcem koji se olako predaje, nema apsolutno nikakvog smisla, no očito njegovi rivali pokušavaju na taj način isprovocirati Brazilca.

Kad je grappling u pitanju, Oliveira uživa reputaciju jednog od najboljih grapplera u povijesti UFC-a. Rekorder je promocije sa 16 pobjeda ''submissionom'' i s razlogom se borci ne odlučuju upuštati u grappling razmjene s njim. Makhachev je ipak samouvjeren i vjeruje da je bolji u tom segmentu od ''Do Bronxa''.

''Svi se boje njegovog grapplinga, ali mene iskreno ne zabrinjava. Ja grapplam s najboljim grapplerima svijeta. Cijelog života to radim s Khabibom. Zato me nije briga za njegov grappling. Znam da ću ga srušiti, izmoriti i onda ga mogu završiti. Iskreno vjerujem da ga mogu završiti i uistinu ga želim završiti u parteru, na njegovom području. Znam da to mogu.'', zaključio je više nego samouvjereni Makhachev.

Linker
20. travanj 2024 18:10