UFC

Luke Rockhold se otvorio i objasnio dugu pauzu: ‘Prošao sam kroz abortus i težak prekid veze‘

Luke Rockhold

 Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije ističe kako su problemi sada iza njega

Iako je nosio titule u Strikeforceu i UFC-u, Luke Rockhold (16-5-0) jedan je od boraca za kojeg će mnogi reći kako je trebao napraviti puno više s obzirom na talent koji posjeduje.

Tehnički potkovan u svim segmentima MMA-a, Rockhold je borac koji je trebao biti na samom vrhu dugi niz godina. Krajem 2015. godine Rockhold je došao do UFC-ova pojasa, ali titulu je izgubio samo šest mjeseci kasnije, pritom ju ne obranivši niti jednom. Michael Bisping nokautirao je tada 31-godišnjeg Rockholda u prvoj rundi i tu su kola strmoglavo krenula nizbrdo.

Istina da je Rockhold u sljedećem nastupu upisao pobjedu protiv Davida Brancha, ali nakon toga su uslijedili teški porazi nokautom od strane Yoela Romera i Jana Blachowicza. Nakon što je Blachowicz nokautirao Rockholda sredinom 2019. godine, Luke više nije kročio u kavez.

Dugo se špekuliralo o njegovom nastavku karijere i čekao se njegov povratak. Neki smatraju kako njegova brada jednostavno više ne podnosi udarce i da povratak nema smisla, ali Rockhold se vraća 20. kolovoza (osmi mjesec) i to protiv šestorangiranog izazivača srednje kategorije, Paula Coste. Bit će to težak meč, ali i jako dobar test Rockholdovih trenutnih mogućnosti. 37-godišnjak se dobro odmorio nakon teških poraza i uz pravu motivaciju i dobre pripreme, Costu bi također mogao čekati itekako težak meč.

Što se Rockholdove pauze tiče, Luke se u razgovoru za MMA Junkie odlučio otvoriti i zapravo se radi o tužnoj osobno-obiteljskoj drami koju je proživljavao u proteklom periodu.

''Znam da ovo nije popularna tema u ovom trenutku, ali prošao sam kroz abortus (njegova bivša djevojka je imala abortus) i kroz težak prekid veze. Puno toga uložio sam u pokušaj da dobijem dijete. Znate, meni je 37 godina, htio sam to, trebalo mi je to, a onda se sve raspalo i boljelo je. Bila je to velika prekretnica u shvaćanju gdje vodi moj život. Čekati dijete, pripremati se za to, nositi taj teret i sve ostalo, to uzima danak i navede vas na propitkivanje u kakvu se poziciju želite staviti kasnije u životu. Donoseći takvu odluku, puno stvari nije bilo ispravno. Nedostajalo je iskrenosti s obje strane i sve to me jednostavno uništavalo.'', započeo je Rockhold objašnjavajući kako su on i njegova partnerica u jednom trenutku htjeli dijete, ali su se potom predomislili i odlučili kako to nije dobra odluka za njih.

''Sve to me navelo na promjenu života nabolje. Sve nakon toga, trijezan sam i više ne pijem. Mislim da je vikend Super Bowla bio posljednji (14.02. se održao Super Bowl) i to je bilo to, od tada sam trijezan. Da, pio sam donekle previše i pretjerano sam uživao u tome. To se jednostavno dogodilo, ali nije mi pomagalo. Jedna čaša vina vodila je ka drugoj, a moje tijelo to ne prihvaća tako dobro. Kad sam u treningu, tijelo mi ne voli alkohol i stoga ga neću piti.'', objasnio je Luke probleme s kojima se nosio.

Izuzev tih osobnih problema, abortusa i prekida s djevojkom, Rockhold ne taji kako je došlo i do određenog zasićenja u treninzima. Dugo je u ovom sportu i jednostavno je trebao određenu pauzu kako bi ponovno vratio žar i motivaciju za treninzima.

''Jako lako je 'izgoriti' u ovom sportu. To je moguće u bilo kojem sportu, a naročito u ovom. Dolazeći u dvoranu svakog dana i boreći se s ljudima, ponekad jednostavno naiđete na zid. 14-15 godina sam u ovom sportu i trebao sam pauzu, dvije-tri godine odsustva. Sada ponovno imam tu glad i želju. Želim gledati svoje sparinge, proučavati svoje protivnike. Posljednjih nekoliko borbi koje sam odradio nisam ništa proučavao, niti sebe, kao ni protivnike. Sada sam gladan i moje tijelo se odlično osjeća.'', objasnio je Luke.

Pojavi li se 20. kolovoza (osmi mjesec) uistinu gladni Rockhold u tom UFC-ovom kavezu, čeka nas paklen meč između njega i Coste. Koliko god Rockhold loše izgledao u svojim posljednjim nastupima, njegove vještine su besprijekorne i nikad ga se ne smije unaprijed otpisivati.

Linker
20. travanj 2024 15:59