UFC

Luke Rockhold napokon je spreman za povratak: Poznato je kad bi se trebao boriti protiv Coste

Luke Rockhold i Paulo Costa

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije vraća se u tu kategoriju nakon neuspješnog izleta u polutešku

Dok svi iščekuju povratke Conora McGregora i Jona Jonesa u kavez, jedan od bivših UFC prvaka mogao bi se vratiti prije obojice. Luke Rockhold nije nastupao od sredine 2019. godine i teškog poraza od Jana Blachowicza.

Poljak je nokautirao Rockholda u drugoj rundi, a bio je to Lukeov debi u poluteškoj kategoriji. Prije toga, Yoel Romero nokautirao ga je u meču srednje kategorije. Još od 11. mjeseca 2017. godine, Rockhold nije upisao pobjedu, a dugo je pauzirao kako bi se konsolidirao i shvatio što zapravo planira s nastavkom svoje karijere.

Prema saznanjima ESPN-a i Mike Bohna s MMA Junkieja, Rockhold će se vratiti u kavez 30. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 277 priredbi. Protivnik će mu biti četvrtorangirani izazivač u srednjoj kategoriji, Paulo Costa.

Brazilac je također u seriji od dva uzastopna poraza. U devetom mjesecu 2020. godine, Israel Adesanya fantastičnom priredbom nokautirao ga je u drugoj rundi borbe za titulu. Costa se u kavez vratio u desetom mjesecu prošle godine, ali Marvin Vettori pobijedio ga je jednoglasnom odlukom.

Dugo se Rockhold i Costa prozivaju putem medija i društvenih mreža, a sada su verbalno ugovorili svoj obračun. Još preostaje da UFC službeno potvrdi ovu borbu, ali problema oko toga ne bi trebalo biti.

Pobijedi li Rockhold u ovoj borbi, ekspresno će se približiti samom vrhu kategorije. Trenutno nije niti rangiran unutar srednje kategorije, ali ako 37-godišnji Luke može pružiti nastup kao u najboljim danima, onda vrhu kategorije definitivno i pripada.

Zanimljivo je istaknuti kako je Costa uspio uvjeriti čelnike promocije da mu dopuste novi nastup u srednjoj kategoriji. Brazilac je ususret nastupu protiv Vettorija prouzročio gomilu problema. Prvo je zatražio da se meč održi u ''catchweightu'' jer nije mogao zadovoljiti kilažu za srednju kategoriju, a na koncu se borba morala održati u poluteškoj kategoriji. Vettori je pristao na sve i na kraju ga i pobijedio, a White je tvrdio kako Costa više neće nastupati u srednjoj kategoriji. Čini se kako je Brazilac ishodio novu priliku.

Linker
19. travanj 2024 10:30