UFC

Leon Edwards također lobira za borbu protiv Masvidala: ‘Ako pobijedi Burnsa, moramo ugovoriti taj meč‘

Leon Edwards

 Screenshot (youtube, Sky Sports Boxing)
Prvak UFC-ove velter kategorije želi poravnati račune s Jorgeom Masvidalom

‘‘Ako Leon Edwards dođe do pobjede i ako ‘Gamebred‘ pobijedi, oni će se boriti za titulu. Belalu Muhammadu možda se ovo neće svidjeti, ali ako Leon pobijedi i ako Masvidal dođe do pobjede, to će biti sljedeća borba za titulu, jer postoji povijest između njih dvojice‘‘, rekao je Daniel Cormier na svom YouTube kanalu prije nekoliko dana i naišao na podosta kritika zbog takve ideje.

Ali to nije ideja Daniela Cormiera. To je pretpostavka Cormiera koji dobro poznaje kako funkcioniraju stvari unutar UFC-a i već par dana kasnije, dojam je da će se ovo uistinu dogoditi.

Naravno, Edwardsa i Masvidala čekaju jako teški ispiti. Leon će u trećem mjesecu braniti svoju titulu prvaka protiv Kamarua Usmana, a iako je prvak, u taj meč ulazi kao autsajder. Jorge Masvidal tri tjedna nakon toga borit će se protiv Gilberta Burnsa koji u posljednje vrijeme pokazuje osjetno bolje nastupe od njega i ‘‘Gamebred‘‘ će također biti autsajder.

Ipak, dođu li Edwards i Masvidal do pobjeda, nemojte se iznenaditi ako Masvidal preskoči Belala Muhammada, Khamzata Chimaeva i Colbyja Covingtona u redu za sljedećeg izazivača. Masvidal je već počeo gurati priču da će se to dogoditi.

‘‘On (Gilbert Burns) će dobiti isto što čeka Leona (Edwardsa) nakon što porazim Gilberta. Usman možda ponovno dobije nogom u lice, a onda ću se ja boriti protiv Leona. To je filmski završetak. Ovakvo nešto ne viđate čak niti u filmovima.‘‘, rekao je Masvidal sinoć u MMA Houru.

Nije samo Masvidal sinoć gostovao kod Ariela Helwanija. Leon Edwards također je bio gost u Helwanijevoj emisiji, a baš kao i Masvidal, Edwards je također pokazao interes za ugovaranjem ove borbe.

‘‘Naravno, ako on pobijedi Burnsa, mislim da je to borba koju treba ugovoriti. Tri ili četiri godine sve ovo traje. Idemo se naći u kavezu i riješiti to.‘‘, rekao je Edwards.

Leon time aludira na situaciju iz trećeg mjeseca 2019. godine. Masvidal i Edwards nastupali su na UFC-ovom eventu u Londonu, a dok je Masvidal odrađivao svoj intervju s Laurom Sanko, Edwards je bio u prolazu i nešto je dobacio Masvidalu. ‘‘Gamebred‘‘ je ležerno odšetao do njega i zatim ga je pogodio s nekoliko udaraca kojima mu je napravio i posjekotinu ispod oka. Nevjerojatno je da UFC nije uspio upariti Masvidala i Edwardsa nakon toga, a moguće da nikad niti neće.

Masvidal je u periodu nakon toga dosegao vrhunac svoje karijere i slave te je odbijao Edwardsa. Jorge je tvrdio da Leon ne zaslužuje meč protiv njega, ali Edwards je u tišini radio i gradio svoj status, a na koncu je dogurao sve do titule. Sada je situacija drukčija i Edwards diktira uvjete.

‘‘Zabavno je vidjeti kako prije dvije ili tri godine nisu niti znali tko sam ja. Sada sam kralj kategorije. Mali Leon se progurao, uzeo je pojas i sada je nazad u Birminghamu, sjedi za svojim stolom. Trenutno sam fokusiran na Usmana. On je najteži protivnik u kategoriji i fokusiran sam na njega. Ali nakon što ga porazim, razmislit ćemo tko je sljedeći.‘‘, rekao je Edwards.

Belal Muhammad također je izgledan kandidat za sljedećeg izazivača, a on i Edwards također imaju nekog nerazriješenog posla. Njih dvojica borili su se u trećem mjesecu 2021. godine, a borba je završena početkom druge runde jer Belal nije mogao nastaviti nakon Leonovog nenamjernog uboda u oko. Meč je okončan ‘‘no contestom‘‘, odnosno bez pobjednika. Muhammad često traži priliku za revanš i navodi da je meč bio jako tijesan do tog prekida. Činjenica je da je Edwards ipak bio daleko dominantniji u prvoj rundi i Leona pomalo smetaju Belalovi navodi o ‘‘tijesnom meču‘‘.

‘‘Svaki dan dođem na društvene mreže i on (Belal Muhammad) nešto objavljuje o meni. Kreni dalje sa svojim životom. Prošlo je ne znam ni sam koliko, samo kreni dalje. Razumio bih da se radilo o tijesnoj borbi, ali to nije bio tijesan meč do uboda u oko. Ja sam ga doslovno razvaljivao dok se nije dogodio ubod u oko. On se ponaša kao da je to bio napet meč i da ga ja sad izbjegavam. Čovječe, samo kreni dalje. Bori se protiv Colbyja (Covingtona) ili Khamzata (Chimaeva). Bori se da doguraš do napada na titulu. To je ono što sam ja morao učiniti. Nitko mi ništa nije dao. Čak sam bio i uklonjen iz poretka izazivača. Išao sam težim putem, a sada sam ovdje i ne planiram ti dati napad na titulu samo zbog uboda u oko. Bori se, zasluži ‘title shot‘ i kad tvoje vrijeme dođe, doći će, kao što je moje došlo.‘‘, poručio je Edwards svom rivalu Belalu Muhammadu.

Jako zanimljiv period čeka nas pri vrhu velter kategorije i možemo samo sjesti i uživati.

Linker
03. svibanj 2024 04:10