UFC

Leon Edwards siguran je u novu pobjedu nad Usmanom: ‘Porazio sam ga na svoju najlošiju večer‘

Leon Edwards

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Prvak UFC-ove velter kategorije u treći međusobni obračun ulazi prepun samopouzdanja

Jedna od najšokantnijih MMA pobjeda u 2022. godinu bez ikakve dileme je ona Leona Edwardsa u meču protiv Kamarua Usmana. Britanac je bio minutu udaljen od poraza u meču za prvaka UFC-ove velter kategorije, ali lijevim ‘‘high kickom‘‘ nokautirao je Usmana na iznenađenje svih osoba koje su gledale taj meč i postao je novim prvakom UFC-ove velter kategorije.

Edwards je time okrunio svoj niz bez poraza koji seže kroz 11 mečeva. Leon je posljednji poraz upisao još krajem 2015. godine, a bolji je bio upravo Kamaru Usman. Njihov međusobni omjer trenutno je na 1-1, a 18.3. gledat ćemo trilogiju i saznat ćemo tko je uistinu bolji borac.

Unatoč porazu nokautom, Kamaru Usman u treći meč ulazi kao osjetni favorit (1,40 - 3,05). S razlogom je Nigerijac favorit, jer dominirao je velikim dijelom borbe, sve do tog sjajnog ‘‘high kicka‘‘ koji nas je podsjetio kako u MMA-u jedan udarac može sve promijeniti. Mnogi vjeruju da Usman ipak neće ponoviti takvu pogrešku, ali Leon Edwards vjeruje da će treći meč biti posve drukčiji od prethodnog.

‘‘Bit će to totalno drukčija borba. Nikad nisam izgubio u Velikoj Britaniji, dakle nikad nisam poražen niti u Londonu. To se nije dogodilo niti u profesionalcima, niti u ameterima i s takvim samopouzdanjem ulazim u meč. Također ulazim i sa samopouzdanjem zbog spoznaje da ga mogu nokautirati. Mogu ga i srušiti također (Edwards je službeno prvi borac koji je srušio Usmana, op.a.). Sve to donosim u ovaj meč i jednostavno ne vidim kako me on može pobijediti.‘‘, započeo je Edwards u razgovoru za BT Sport, a zatim je dodao da u prošlom nastupu nije pokazao svoje najbolje izdanje, unatoč pobjedi.

‘‘Imao sam najgoru moguću večer, a pobijedio sam prvorangiranog borca na ‘P4P‘ ljestvici. Mislim da je to bio jedan od mojih najgorih nastupa u UFC-u. Unatoč tome, ostao sam miran i u petoj rundi te sam došao do nokauta. Time sam pokazao svoj karakter i mentalni IQ za ovaj sport. Uzmemo li sve to u obzir, mislim da će ovo biti dobra noć za mene (18.3.). Znam da je on čvrst i da je dobar borac, nisam u zabludi. Ali uistinu vjerujem da sam bolje i ne mogu si predočiti kako me on može poraziti u Londonu.‘‘, dodao je samouvjereni Edwards.

Edwards je inače izgubio na teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva sada već davne 2012. godine. Delroy McDowell porazio ga je na eventu u Leicesteru, ali Edwards je taj meč izgubio diskvalifikacijom zbog nedozvoljenog udarca koljenom i zato ističe da nikad nije izgubio na domaćem terenu. U Londonu je porazio Vicentea Luquea (2017. godine), Petera Sobottu (2018. godine) i Gunnara Nelsona (2019. godine), Alberta Tumenova pobijedio je na UFC 204 eventu održanom u Manchesteru.

Kamaru Usman nikad nije nastupao na europskom tlu, a samo triput se borio izvan granica SAD-a. Warlleyja Alvesa porazio je u Brazilu, Demiana Maiu u Čileu, a Jorgea Masvidala u Abu Dhabiju.

Linker
20. travanj 2024 04:53