UFC

Leon Edwards otrkio da se neće boriti u Londonu, nasmijao se Covingtonovim prijetnjama

 Leon Edwards i Daniel Cormier

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak je otkrio kako se boji da će mu pojas biti oduzet jer se u posljednje dvije borbe borio protiv Usmana

Nedavno je prvak velter kategorije Leon Edwards i po drugi puta pobijedio Kamarua Usmana sudačkom odlukom te po prvi puta obranio titulu koju mu je uzeo prošloga ljeta. Iako su mnogi prognozirali laganu pobjedu Usmana u trećem meču, to se nije dogodilo te je Edwards pokazao da je s razlogom prvak.

Dana White je odmah iste večeri najavio da je Covington njegov idući izazivač, na što je Edwards dugo negodovao. Colby je tada za medije rekao da mu je UFC obećao da će Leonu oduzeti pojas ako odbije borbu, na što se jučer prvak samo nasmijao. Otkrio i kada će se ponovno boriti:

‘‘Sedmi mjesec je prerano. Borio sam se u trećem, nema ni mjesec dana od toga. Još uvijek saniram ozljede i rješavam stvari koje trebam riješiti prije nego uopće pomislim na povratak. Da se borim u sedmom mjesecu, to bi značilo da idući tjedan moram započeti kamp. To jednostavno nije moguće‘‘, rekao je Edwards za MMA Fighting.

‘‘Gledat ću da se borim krajem godine, volio bih Abu Dhabi u desetom mjesecu. To bi bio odličan vremenski okvir, ali još uvijek je nejasno tko je izazivač. UFC mi nije ponudio borbu protiv Colbyja, nismo uopće razgovarali. Što se tiče toga da će mi oduzeti pojas, to je rekao tip koji je sjedio godinu dana, odbijao borbe i sad priča samo da nešto kaže. Ja sam taj koji je prihvatio sve borbe. Borio sam se dvaput protiv Usmana, nitko mi neće oduzeti pojas‘‘, objasnio je prvak.

Vjerojatno je sada već svima jasno da je Colby sljedeći izazivač, ali Edwards ga ipak neće dočekati u Londonu kako je UFC inicijalno planirao. Tko zna, možda to ipak bude u Abu Dhabiju.

Linker
14. travanj 2024 17:32