UFC

Leon Edwards opovrgnuo navode Sonnena, Bisping se nadovezao: ‘Sonnen izmišlja za potrebe videa?‘

Leon Edwards

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sonnen je prije nekoliko dana pričao kako UFC nudi Edwardsu novac da prepusti svoje mjesto McGregoru

Već neko vrijeme, poprilično je jasno kako će Leon Edwards biti sljedeći izazivač za pojas prvaka UFC-ove velter kategorije. Te navode potvrđivao je i sam Dana White, a meč još nije ugovoren jer se Usman oporavlja od operacije šake.

Pretpostavka je kako će Kamaru pojas braniti tijekom ljeta, a u međuvremenu ćemo iz trokuta Chimaev-Muhammad-Covington dobiti izazivača koji će uslijediti nakon Edwardsa. Priča se pomalo zakomplicirala onog trenutka kad je Conor McGregor počeo najavljivati kako planira napad na titulu u velter kategoriji.

Naravno da bi UFC s poslovne strane rado ubacio Conora u meč za titulu, iako je trenutno u seriji od dva uzastopna poraza, a u velter kategoriji nije niti rangiran. Irac bi borbom za pojas u velteru imao priliku ispisati povijest, ako bi došao do titule u trećoj različitoj težinskoj kategoriji. Kamaru Usman s druge strane dobio bi veliki meč za kojim vapi, a iako oni zagriženi fanovi ne bi bili zadovoljni Conorovim preskakanjem svih izazivača, činjenica je kako rijetko tko ne bi sa zanimanjem popratio taj meč.

Chael Sonnen tijekom ovog tjedna dodatno je zagolicao maštu svima koji se nadaju meču između Usmana i McGregora. Putem svog YouTube kanala, Sonnen je otkrio zanimljivu informaciju.

''Rečeno mi je da su Leonu (Edwardsu) ponudili honorar za nastup i za pobjedu. Dakle, što god da je Leon ispregovarao po pitanju financija za meč s Usmanom, ponuđen mu je taj cjelokupni honorar ako se pristane povući iz tog meča. Oni (UFC) imaju pravo potisnuti ga, ali ne žele da bude tenzija i ljutnje. Oni smatraju da on zaslužuje honorar, ali žele da prepusti svoje mjesto nekom drugom, navjerojatnije Conoru McGregoru.''

Dojam je kako se radi o nečemu što nas uopće ne bi iznenadilo od strane UFC-a, ali Leon Edwards oglasio se nakon Sonnenovih navoda te je opovrgnuo sve što je Chael izrekao.

''Chael, na čemu si ti dovraga?'', kratki je Edwardsov odgovor uz koji je priložio i nekoliko smajlića koji plaću od smijeha.

Michael Bisping u svom podcastu nadovezao se na kompletnu situaciju i također je demantirao Sonnenove navode.

''Chael Sonnen je poludio. Leon Edwards je istupio i što je rekao? Izjavio je da je to apsolutna izmišljotina, nešto takvo, zar ne? Slušajte, Chael vodi svoj YouTube kanal i Bog ga blagoslovio, dobar je u tome. Ne govorim da Chael stalno izmišlja stvari samo u svrhu izrade videa, ali zvuči kao da Chael ovaj put možda uistinu priča izmišljotine samo da bi snimio video. Smatram da to inače ne radi, ali Leon je istupio i upitao ga o čemu on to priča.'', objasnio je Bisping.

Je li Sonnen uistinu počeo privlačiti pažnju izmišljenim informacijama ili je zapravo jedini koji govori istinu u cijeloj ovoj priči, možda saznamo u periodu koji nam slijedi.

Linker
20. travanj 2024 17:41