UFC

Legendarni Jim Miller vlasnik je niza UFC-ovih rekorda, a ovaj tjedan u lovu je na Donalda Cerronea

Jim Miller

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
38-godišnji veteran nastupit će u sklopu glavnog dijela programa UFC Fight Night 201 eventa

Imenima poprilično slab program čeka nas na ovotjednoj UFC Fight Night 201 priredbi. Rafael dos Anjos i Rafael Fiziev trebali su predvoditi priredbu, no meč je prebačen na treći mjesec i UFC 272 priredbu.

Fiziev je imao određenih problema s dobivanjem viza i borba je morala biti odgođena. Johnny Walker i Jamahal Hill tako su dobili priliku predvoditi priredbu, a ostatak priredbe uistinu ne obiluje zvučnim imenima. Međutim, jedna legenda i gotovo sigurno budući član UFC-ove Kuće slavnih, nastupit će na ovom eventu.

Jim Miller (33-16, 22-15 UFC, 1 NC) spada među najdugovječnije UFC-ove aktivne borce. Borac lake kategorije, debitirao je za promociju još 2008. godine, a iza njega je čak 38 UFC nastupa. 38-godišnjak predvodi ljestvicu boraca s najviše nastupa pod okriljem UFC-a, a iza njega su Arlovski i Cerrone s 37 nastupa.

Dakle, Jim će ovaj tjedan podebljati svoju prednost, a istovremeno će pokušati doći na prvo mjesto još jedne ljestvice. Naime, Miller ima 22 UFC pobjede iza sebe, a Donald ''Cowboy'' Cerrone trenutno je vodeći u poretku, s jednom više. Demian Maia i Andrei Arlovski trenutno dijele drugo mjesto s Millerom.

Ovaj legendarni borac, vlasnik je još niza različitih rekorda unutar UFC-a. 36 mečeva odradio je u lakoj kategoriji i time također predvodi ljestvicu unutar kategorije, a s 20 pobjeda unutar lake kategorije, također je rekorder. Devet puta Miller je slavio ''submissionom'' unutar spomenute kategorije, a Charles Oliveira u toj kategoriji dijeli prvo mjesto s njim.

Nije se Miller nikada borio za pojas, niti je pripadao samoj eliti kategorije, no iza njega, niz je velikih pobjeda. Trenutnog prvaka Charlesa Oliveiru, 2010. godine savladao je ''submissionom'' (kneebar), a pobjeđivao je i borce poput Melvina Guillarda, Gleisona Tibaua, Thiaga Alvesa, Clayja Guide, Joea Lauzona itd. Upravo protiv potonjeg, 2012. godine odradio je najbolji UFC-ov meč u spomenutoj kalendarskoj godini.

Ovaj tjedan, čeka ga Nikolas Motta (12-3-0). Radi se o 29-godišnjem Brazilcu koji će debitirati pod okriljem UFC-a. Motta se u petom mjesecu prošle godine trebao boriti protiv Damira Hadžovića, no meč je otkazao zbog ozljede. Dvaput nakon toga, propadali su Motti nastupi (protiv VanCampa i jednom protiv Jima Millera), a čini se kako će sada napokon debitirati. Ne čeka ga nimalo lak zadatak. Iako Miller nije na svom vrhuncu, radi se o prekaljenom veteranu koji je u listopadu prošle godine savladao Ericka Gonzaleza nokautom u drugoj rundi.

U svakom slučaju, Motta će imati velik motiv da se dokaže protiv legende UFC-a, dok je Miller u lovu na Donalda Cerronea i prvu poziciju na ljestvici boraca s najviše UFC pobjeda.

Linker
09. svibanj 2024 02:16