UFC

Khabibov menadžer otkriva tko je najveći borac ikada: ‘To nisu Cormier, Khabib ili Usman‘

Gaethje, Usman, Abdelaziz i Cejudo

 Instagram (ali Abdelaziz)
Ali Abdelaziz menadžer je brojnim velikim MMA borcima, no jedno ime ističe kao najveće

Tema oko najvećeg borca u povijesti MMA-a, uvijek će biti aktualna i nikada se neće svi složiti oko jednog imena. Mnogi trenutno vide Jona Jonesa i Georgesa St-Pierrea kao dvojicu najvećih, no neki će reći da su to Anderson Silva, Khabib Nurmagomedov ili pak Fedor Emelianenko.

Teško se složiti oko rasprave u kojoj nisu jasno definirani argumenti. Ipak, još je teže odlučiti tko je najveći borac svih vremena, odnosno, tko je najveći sportaš u povijesti svih borilačkih sportova. Radi se o pojmu koji smo najčešće slušali iz usta Henryja Cejuda. UFC-ov bivši prvak muha i bantam kategorija, izuzev pojaseva u dvama različitim težinskim kategorijama, osvajač je i zlatne olimpijske medalje u hrvanju, na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Radi se o uistinu sjajnom rezimeu, te najvećim dosezima u dva različita borilačka sporta. Cejudo sada žarko želi priliku za napasti pojas UFC-ove perolake kategorije. Time bi postao prvim borcem koji je osvajao titule u tri različite težinske kategorije pod okriljem UFC-a. Međutim, UFC-ov predsjednik Dana White, trenutno mu ne želi pružiti takvu priliku.

Cejudo bi tim ostvarenjem samo dodatno učvrstio svoj status među najvećim borcima u povijesti, no poznati menadžer Ali Abdelaziz smatra kako je Cejudo već sada najveći u povijesti borilačkih sportova. Iako Ali izuzev Cejuda, surađuje i s borcima kao što su Khabib Nurmagomedov i Kamaru Usman, nije se ustručavao izdvojiti jedno ime.

‘‘Henry želi poštovanje. Henry poštuje samog sebe, ali mislim da mu ljudi ne odaju poštovanje koje zaslužuje. On je najveći borilački sportaš u povijesti. To nisu DC (Cormier), nije to Khabib (Nurmagomedov), niti Kamaru (Usman). Pričam o svim borilačkim sportovima. On (Cejudo) je olimpijski prvak i osvajač titula u dvije težinske kategorije. Nitko nikada neće učiniti ono što je njemu pošlo za rukom. Nemoguće je.‘‘, rekao je Abdelaziz u intervjuu s ESPN-ovim Brettom Okamotom, a zatim je naveo ime koje teoretski može nadmašiti Cejudova postignuća.

‘‘Ako Kayla dođe u UFC jednog dana i postanje prvakinjom, onda će ga ona obići. Ali zasad, Hnery Cejudo je najveći sportaš u povijesti borilačkih sportova.‘‘, dodao je Abdelaziz.

Inače, Kayla Harrison dvostruka je olimpijska prvakinja u judu, a trenutno je neporažena u 12 profesionalnih MMA nastupa. Ipak, pobjede je ostvarila protiv nešto slabije konkurencije te se i dalje priželjkuje njen dolazak u UFC, kako bi se okušala s najboljima. Ipak, prema trenutnim informacijama, Kayla Harrison vjerojatno će ponovno potpisati ugovor s PFL-om, odnosno, dolazak u UFC zasad će pričekati. Međutim, Kayla često najavljuje kako će jednom doći i u najjaču svjetsku MMA organizaciju te će dokazati da je najbolja. To je prije nešto više od godinu dana obećala i Henryju Cejudo, a kako je taj razgovor protekao, pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
05. svibanj 2024 21:51