UFC

Khabib odbacio mogućnost dovođenja Rockholda u Eagle FC: ‘On se ne mora više dokazivati‘

Luke Rockhold i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (khabib Nurmagomedov)
Nurmagomedov inače preferira potpisati legendarne borce koji više ne surađuju s UFC-om

Prije točno tjedan dana, Luke Rockhold nakon poraza od Paula Coste na UFC 278 eventu odlučio je završiti karijeru. Bio je to Lukeov treći uzastopni poraz i jednostavno Luke više nije onaj stari. Došlo je vrijeme da okonča karijeru, ali otišao je sa stilom.

Unatoč porazu od Coste, Rockhold je prezentirao pravo borilačko srce i nije se dao završiti unatoč velikoj iscrpljenosti tijekom meča. Costa je bio veliki favorit uoči te borbe, mnogi su predviđali da će završiti ‘‘potrošenog‘‘ Rockholda, ali Luke je podsjetio zašto ga se smatra velikanom ovog sporta.

‘‘Ne mogu više ovo raditi. Dao sam sve od sebe, ali jednostavno sam prestar.‘‘, rekao je Rockhold nakon borbe.

Dojam je kako Rockhold zapravo ima još podosta toga za pružiti, samo ako bi njegova kondicijska priprema bila na višoj razini. Naravno, treba uzeti u obzir da je nastupao u Salt Lakeu Cityju gdje je i nadmorska visina utjecala na njegovu izvedbu.

Ipak, Rockhold je odlučio završiti karijeru, a nastupe u nekim slabijim promocijama nije niti razmatrao. Njegov dugogodišnji prijatelj i timski kolega Khabib Nurmagomedov, poznat je postao po tome što voli potpisati legendarne borce koji napuste UFC. Podsjećamo, Nurmagomedov vodi Eagle FC promociju, a Junior dos Santos ponajbolji je primjer ove njegove prakse.

U razgovoru za Red Corner MMA, Khabib je upitan o mogućem potpisivanju Lukea Rockholda, ali Khabib je odbacio tu mogućnost.

‘‘Mislim da se to neće dogoditi. On je bio Strikeforceov prvak, a bio je i UFC-ov prvak. On više nema što dokazati. Smatram da se on više ne treba boriti.‘‘, rekao je Khabib i time ubio ovu glasinu prije nego se i počela širiti.

Svjedočili smo brojnim slučajevima boraca koji se povuku, ali kasnije se ipak vrate jer im nedostaje natjecateljski naboj i adrenalin koji dolazi s profesionalnim nastupima. Možda i Rockhold bude jedan od njih, ali on se tek umirovio i zasad neka uživa u mirovini.

Linker
07. svibanj 2024 16:13