UFC

‘Kauboj‘ ulazi u UFC-ovu Kuću slavnih! ‘Istinska legenda i jedan od najboljih ikad u lakoj kategoriji‘

Donald Cerrone

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Donald Cerrone saznao je jako lijepe vijesti tijekom sinoćnjeg UFC-ovog eventa

Nakon Andersona Silve, Josea Alda i Jensa Pulvera, poznat je i četvrti borac koji će ove godine biti uvršten u UFC-ovu Kuću slavnih. Početkom sedmog mjeseca u sklopu ‘‘International Fight Weeka‘‘, članom Kuće slavnih postat će i Donald Cerrone (36-17, 2 NC, 23-14 UFC, 1 NC).

Ulazak ‘‘Kauboja‘‘ u UFC-ov ‘‘Hall of Fame‘‘ potvrđen je sinoć tijekom UFC on ESPN 43 eventa koji se održavao u San Antoniju. Cerrone je bio u publici tijekom tog eventa, a emotivno je dočekao vijest o ulasku u Kuću slavnih. Nedugo poslije oglasio se i Dana White, UFC-ov predsjednik.

‘‘Kauboj Cerrone jedan je od najboljih boraca u povijesti UFC-ove lake kategorije. Konstantno, kroz cijelo desetljeće borio se protiv najboljih i postavio je hrpu rekorda u procesu. Bio je pravi divljak, spreman boriti se protiv bilo koga u bilo koje vrijeme. On je istinska legenda, a bit će mi čast uvrstiti ga u UFC-ovu Kuću slavnih tijekom ‘International Fight Weeka‘‘‘, rekao je White.

‘‘Kaubojevim ulaskom u Kuću slavnih vjerojatno nitko neće ostati iznenađen. Donald Cerrone jednostavno je morao postati članom ‘‘Hall of Famea‘‘, jer radi se o pravoj legendi UFC-a, ali i MMA-a općenito. Čak 55 profesionalnih nastupa odradio je Cerrone, a pod okriljem UFC-a nastupio je 38 puta. Treći je Cerrone u poretku boraca s najviše UFC nastupa, odmah iza Andreija Arlovskog (39) i Jima Millera (41).

Jako visoko Cerrone kotira i kad su u pitanju pobjede pod okriljem UFC-a. Popularni ‘‘Kauboj‘‘ upisao je 23 pobjede u UFC-u, jednako kao i drugoplasirani Arlovski. Jim Miller jedini je borac ispred njih u poretku, a on je trenutno na 24 pobjede.

Upravo Miller je bio posljednji Cerroneov protivnik u kavezu. Njih dvojica ukrstili su rukavice u sedmom mjesecu prošle godine, a Miller je slavio ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi borbe. Cerrone se nakon toga umirovio, a kroz karijeru je upisao 36 pobjeda, od čega čak 27 prekidom.

Eddie Alvarez, Charles Oliveira, Benson Henderson, Matt Brown, Edson Barboza, samo neki su od velikana koje je ‘‘Kauboj‘‘ uspio poraziti, a kavez je dijelio s još mnoštvom najvećih boraca lake i velter kategorije (Anthony Pettis, Rafael dos Anjos, Conor McGregor, Nate Diaz, Leon Edwards, Tony Ferguson, Justin Gaethje itd.).

Zajedno s Charlesom Oliveirom, Cerrone je borac koji je osvojio najviše bonusa u povijesti UFC-a. Čak 18 puta nagrađen je bonusom, a ujedno je i borac koji je najviše puta bacao protivnike u nokdaun (20 puta).

‘‘Kauboj‘‘ je bio poznat i kao borac koji se nije ustručavao uskakati na ‘‘short notice‘‘ i nerijetko su jako mali razmaci bili između njegovih mečeva. Tako je početkom 2015. godine, točnije 3.1. porazio je Mylesa Juryja jednoglasnom odlukom sudaca. Samo 15 dana kasnije borio se protiv Bensona Hendersona i upisao je još jednu pobjedu jegnolasnom odlukom.

Profesionalni debi odradio je 2006. godine, a jedino što je izostalo u njegovoj karijeri jest titula prvaka u nekoj od velikih organizacija u kojima je nastupao (UFC i WEC). Cerrone se dvaput borio za WEC-ovu titulu prvaka, jednom za privremenu titulu i jednom je imao priliku boriti se za UFC-ov pojas. U sva četiri navrata je izgubio, ali to ne oduzima činjenicu da se radi o legendi.

‘‘Riječima ne mogu opisati sve ovo. Kroz moju karijeru često su mi govorili da sam budući član Kuće slavnih, ali to su tada bile samo riječi koje nisu prava stvar dok se to nije uistinu dogodilo. Ovo je ludo i nevjerojatno. Nemam riječi kojima bih opisao ovo.‘‘, opisao je Cerrone kako se osjeća nakon ove velike časti.

Što dodati, osim čestitke Donaldu Cerroneu, zaslužio je biti dijelom UFC-ove Kuće slavnih.

Linker
09. svibanj 2024 08:09