UFC

Justin Gaethje otkrio planove za nastavak karijere: ‘Planiram posljednji pohod na titulu‘

Justin Gaethje

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ponajbolji borac UFC-ove lake kategorije prvo će odraditi operaciju nosa

Silno uvjeren bio je Justin Gaethje da će 7. svibnja (peti mjesec) postati UFC-ovim prvakom lake kategorije. Bio je to njegov drugi pokušaj osvajanja titule, nakon što je u desetom mjesecu 2020. godine glatko izgubio od Khabiba Nurmagomedova.

Justin je sve uvjeravao da je Charles Oliveira mentalno slab borac koji se lako predaje te da će nam to svima dokazati kad se međusobno obračunaju. U prilog mu je išla činjenica da je Oliveira imao velikih problema na vaganju i ostao je bez pojasa samo dan uoči meča. Sve to trebalo je dodatno uzdrmati ''mentalno slabog'' Oliveiru, ali posve drugu priču gledali smo u kavezu.

''Do Bronx'' je Gaethjea završio nakon nešto manje od tri i pol minute borbe. Gaethje je dobro upoznao kvalitete Brazilca koji je s razlogom dogurao do samog vrha i bilo je upitno ima li 33-godišnji Gaethje motivacije za još jedan pokušaj osvajanja titule. Čini se da ima.

Justin neko vrijeme nije bio naročito aktivan u medijima, ali u razgovoru za MMA Junkie otkrio je planove za nastavak karijere.

''Operirat ću nos 14. srpnja (sedmi mjesec). Uzet ću dobrih mjesec dana za oporavak i onda se vraćam na posao. Mislim da ću se vratiti krajem godine, ili početkom sljedćee godine. Nekoliko borbi će se dogoditi u međuvremenu i to ću popratiti. Želim da kroz dva ili tri meča dođem do borbe za titulu. Želim zaraditi priliku, kao što bih i trebao. Imam odličnog menadžera i nisam previše zabrinut. Bit ću spreman na borbu.'', rekao je Justin, a zatim je objasnio zašto odlazi na operaciju nosa.

''13 godina čekam da mi neko slomi nos u MMA-u, a još se nije dogodilo. Slomio sam nos na hrvačkom treningu prije 13 godina i život je pakao sve od tada. Ne znam niti kako moj glas zapravo zvuči. Dugo sam čekao da mi neko uzrokuje lom nosa, ali nitko to nije učinio i stoga ću si to učiniti sam. Nakon toga ću krenuti u posljednji pohod ka tituli.'', objasnio je ''Highlight''.

Gaethje je trenutno trećerangirani izazivač lake kategorije i uz nekoliko dobrih pobjeda, nova prilika itekako se može pružiti. Mateusz Gamrot jedan je od zainteresiranih za obračun s njim, a bila bi to dobra provjera za obojicu. Gamrot bi se prvi puta borio s top 5 protivnikom, dok bi Gaethje na suprotnoj strani imao borca koji trenutno ne pripada samom vrhu kategorije, iako nije isključeno da uskoro hoće.

Linker
24. travanj 2024 06:00