UFC

Jones nominiran za najboljeg UFC borca u 2023., javio se revoltirani Cormier: ‘Imao je samu jednu borbu!‘

Daniel Cormier

 Screenshot/YouTube
"Ludo je što bi mogao pobijediti samo zato jer je najveća zvijezda među nominiranima", rekao je bivši prvak

Jon Jones, Leon Edwards, Islam Makhachev i Amanda Nunes našli su se na ovogodišnjem popisu nominiranih za ESPY nagradu, koja se dodjeljuje najboljim sportašima u raznim kategorijama - u ovom slučaju u kategoriji najboljih UFC boraca/borkinja. Nedugo nakon objave popisa, međutim, oglasio se Daniel Cormier koji smatra kako aktualni UFC-ov prvak teške divizije i njegov stari rival ne bi trebao osvojiti ESPY 2023. nagradu za najboljeg borca.

"Jednostavno ne znam stavlja li vas jedna borba u godini, protiv Ciryla Ganea, u tu poziciju. Bila je to samo jedna borba, morate voditi računa o pričama koje prate druge nominirane sportaše. Od Makhacheva koji je pobijedio Oliveiru i Volkanovskog, onda pogledate Amandu kaku gubiti svoj pojas od Julianne i zatim ga ponovno osvaja. Zatim Leon Edwards koji je napravio sve ono što je napravio. Jon Jones je tu jer je Jon Jones najveća zvijezda, zato je unutra. Ono što je ludo u tome jest što bi doista mogao pobijediti samo zato što je najveća zvijezda među tim ljudima", rekao je revoltirani Cormier u svojoj emisiji na ESPN-u "DC&RC", pa dodao: "Smatram da je Jonesu trebao još jedan nastup kako bi se našao u utrci za ESPY. Priča se jednostavno ne uklapa".

Osim za najboljeg UFC borca u 2023. godini, "Bones" je nominiran i u kategoriji najboljeg sportaša povratnika, a po tom pitanju Cormier nema zamjerki.

"Slažem se s tim, Jones jest najbolji sportaš povratnik. Nakon tri godine se vratio i postao prvak u teškoj kategoriji", zaključio je 44-godišnji Amerikanac.

Uz Jonesa, za najboljeg sportaša povratnika nominirani su Jamal Murray (košarkaš Denver Nuggetsa), Alyssa Thomas (košarkašica Connecticut Suna) i Justin Verlander (igrač bejzbola, bacač New York Metsa).

Linker
24. travanj 2024 07:21