UFC

Joe Rogan oštro kritizirao Amandu Nunes: ‘Djelovala je poput borkinje u regionalnim promocijama‘

Amanda Nunes i Joe Rogan

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
UFC-ov komentator poprilično je razočaran nastupom po mnogima najveće borkinje u povijesti

Poprilično razočaravajuć nastup pružila je Amanda Nunes proteklog vikenda protiv Julianne Pene. Brazilku gotovo svi vide kao najveću borkinju u povijesti, no njena ostavština narušena je njenim posljednjim nastupom. Naime, Julianna Pena savladala je Amandu submissionom u drugoj rundi i time je Pena postala novom prvakinjom bantam kategorije.

Ono čime je Amanda najviše razočarala, jeste njena kondicijska priprema. Prvakinja je već u drugoj rundi djelovala totalno potrošeno, a to je nešto što ne priliči borkinji sa statusom najveće ikad. Pena je iskoristila priliku i došla je do najveće pobjede u svojoj karijeri.

Jedan od brojnih razočaranih jeste i Joe Rogan. Prilikom gostovanja Marlona Vere u njegovom JRE podcastu, UFC-ov dugogodišnji komentator bio je izuzetno kritičan prema Amandi Nunes.

''Ona (Amanda) je pokušavala završiti taj meč brzo, ali kad je Julianna i dalje ostala u meču, vidjelo se da je Amanda je**no umorna. Neporostivo je umoriti se u drugoj rundi, za nekog tko je svjetska prvakinja u dvije kategorije i univerzalno prepoznata kao najveća borkinja u povijesti. Samo je stajala ispred nje (Pene) i mahala rukama bez ikakvih kretnji. Djelovalo je kao da gledamo borkinju u nekoj od regionalnih promocija.'', oštar je bio Rogan.

Oštar ili ne, teško je ne složiti se s njime. Uistinu je nejasno kako se tako dominantna prvakinja i velika profesionalka mogla pojaviti u tako lošoj formi. Poraz protiv Pene, Amandu je koštao i prvog mjesta na ''P4P'' ljestvici. Brazilka je skliznula na treće mjesto, iza Valentine Shevchenko i Rose Namajunas. Ne samo da je Shevchenko nova ''P4P'' kraljica, sada je ojačao i njen argument kad se priča o najvećoj borkinji u povijesti. Iako je Shevchenko dvaput izgubila od Nunes, mnogi smatraju da je Valentina na neki način pokradena u drugom meču. Dodamo li činjenicu da je Nunes fizički osjetno snažnija i veća od Shevchenko, teško je zamjeriti onima koji Valentinu Shevchenko smatraju boljom i većom borkinjom od Amande Nunes.

Linker
17. svibanj 2024 13:50