UFC

Jessica Andrade pobijedila ‘submissionom‘ kakav nikad nije viđen pod okriljem UFC-a!

Jessica Andrade

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sinoć unutar UFC-ovog Apexa, održana je nova UFC-ova priredba

Kao da se UFC nije htio natjecati s konkurencijom ovog vikenda te je ponudio event koji je ostao u sjeni nekih drugih, naročito kad je u pitanju boks između Tysona Furyja i Dilliana Wyhtea. Britanski teškaši na kraju su razočarali svojom borbom, dok je ne naročito atraktivna UFC priredba ponudila nekolicinu dobrih poteza.

Jessica Andrade (23-9-0, 14-7 UFC) pobijedila je Amandu Lemos (11-2-1, 5-2 UFC) ''submissionom'' u prvoj rundi. Radi se o specifičnoj pobjedi, točnije potezu. Naime, bivša prvakinja muha kategorije, slavila je ''arm-triangle'' gušenjem, ali iz stojećeg položaja! Nikad takav potez nije viđen unutar UFC-a i Andrade se uspješno vratila u slamka kategoriju.

''Moj trener i ja shvatili smo ranije da je ovo potez koji bi mogao proći i radili smo na tome. Jednom kad sam ga zaključala, rekla sam si 'OK', ostat ću u toj poziciji i završit ću meč.'', rekla je Andrade nakon meča, objašnjavajući kako je došla na ideju tog poteza.

Druga je to pobjeda zaredom za Jessicu Andrade, dok je niz od pet uzastopnih pobjeda za Amandu Lemos upravo završio.

U sunaslovnoj borbi večeri, 26-godišnji Peruanac Claudio Puelles, uspješno je prešao prepreku u vidu veterana Clayja Guide. ''Kneebarom'' u prvoj rundi, Puelles je prisilio Guidu na predaju i time je došao do petog uzastopnog slavlja. Guida je nakon pobjede protiv Leonarda Santosa u 12. mjesecu protekle godine, pretrpio 22. poraz u svom 59. profesionalnom meču.

Čak sedam borbi završilo je u prvoj rundi, ali ona otvarajuća na pomalo nesretan način. Dean Barry dominirao je borbom protiv Mikea Jacksona, ali prilikom jedne od razmjena došlo je do uboda u oko Jacksona. Američki borac nije mogao nastaviti i pobijedio je diskvalifikacijom Deana Barryja.

Tyson Pedro vratio se borbama nakon gotovo tri i pol godine izbivanja, a nokautom u prvoj rundi, zaustavio je Ikea Villanuevu.

Bonuse za najbolju izvedbu osvojili su spomenuti Jessica Andrade i Claudio Puelles, a dodatnih 50 tisuća dolara za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri odnose Sergey Khandozhko i Dwight Grant. U toj borbi, slavio je Khandozhko, tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Kompletne rezultate priredbe pročitajte pri dnu teksta.

UFC Fight Night 205 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Jessica Andrade def. Amanda Lemos via submission (standing arm-triangle gušenje) - R1, 03:13

Claudio Puelles def. Clay Guida via submission (kneebar) - R1, 03:01

Maycee Barber def. Montana De La Rosa via jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Charles Jourdain def. Lando Vannata via submission (giljotina) - R1, 02:32

Marc-Andre Barriault def. Jordan Wright via submission (giljotina) - R1, 02:36

Preliminarni dio priredbe:

Sergey Khandozhko def. Dwight Grant via TKO - R2, 04:15

Tyson Pedro def. Ike Villanueva via TKO - R1, 04:55

Qileng Aori def. Cameron Else via TKO - R1, 02:48

Preston Parsons def. Evan Elder via jednoglasnom odlukom (30-26, 30-27, 30-27)

Philipe Lins def. Marcin Prachnio via jednoglasnom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Mike Jackson def. Dean Barry via diskvalifikacijom (ubod u oko) - R1, 3:52

Linker
20. travanj 2024 14:42