UFC

Jessica Andrade kritizirala Esparzu: ‘Čestitam na pojasu za dosadnost, skinut ću ti glavu s ramena‘

Jessica Andrade

 Screenshot (youtube, Ufc)
Iskusna brazilska MMA borkinja nada se ponovnom napadu na titulu u slamka kategoriji

Meč za prvakinju UFC-ove slamka kategorije između Rose Namajunas i Carle Esparze naišao je na pregršt kritika. Manje od 70 značajnih udaraca zajedno su pogodile borkinje, iako je meč trajao punih 25 minuta.

Esparza je na kraju slavila podijeljenom sudačkom odlukom, ali publika u Phoenixu, kao i svi pred malim ekranima, razočarani su viđenim. Namajunas nas je posebno navikla na jako zanimljive mečeve, ali ovaj put se odlučila za rezervirani pristup koji je navodno bio dio njene strategije.

To joj se nije isplatilo i ostala je bez pojasa. Carla Esparza drugi put u karijeri postala je prvakinjom UFC-ove slamka kategorije, a bit će zanimljivo vidjeti s kime će ju promocija upariti. Zhang Weili, Marina Rodriguez, Mackenzie Dern i Jessica Andrade trenutno jako visoko kotiraju na listi izazivačica, ali moguć je i revanš s Namajunas.

Joanna Jedrzejczyk 11. lipnja (šesti mjesec) borit će se protiv Weili Zhang, a pobjedom bi i Poljakinja mogla postati ozbiljna konkurentica za ''title shot''.

Zasad možemo samo predviđati, ali jedna od izazivačica već je odlučila uputiti određene prozivke, odnosno kritike u smjeru nove prvakinje. Jessica Andrade, petorangirana izazivača slamka kategorije, putem Twittera je poručila. U višoj kategoriji upisala je dvije pobjede, a u meču za titulu izgubila je od Valentine Shevchenko.

Krajem prošlog mjeseca vratila se u slamka kategoriju, a povratak je bio više nego uspješan. Amandu Lemos završila je u prvoj rundi borbe te se pozicionirala na peto mjesto u poretku izazivačica. Očito je kako Brazilka ima ambiciju ponovno doći do titule, ali vjerojatno će joj trebati barem još jedna pobjeda.

''Iskoristit ću to što me nisi blokirala na Twitteru (obraća se Esparzi). Želim reći kako je tvoja jučerašnja borba bila najgora u povijesti slamka kategorije. Prvakinja si dosade i jedva čekam skinuti tvoju glavu s ramena. Čestitam na pojasu za dosadnost, ali fanovi ovog sporta žele gledati masakr. Ja ću im to pružiti.''

Andrade je nekoć bila prvakinjom ove kategorije, ali nakon što je drugom polovicom 2019. i sredinom 2020. godine upisala poraze od Zhang i Namajunas, odlučila je preći u muha kategoriju.

Linker
09. svibanj 2024 11:47