UFC

Jedan od najvećih svih vremena demantirao Danu Whitea: ‘Ne vraćam se u kavez nakon četrdesete!‘

Dana White

 JOHN RIVERA/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA John Rivera/icon Sportswire/newscom/profimedia
Čelni čovjek imao je razne planove o ‘superfightu‘ iduće godine

Georges St-Pierre uvjerava sve da nema šanse da je dio velikih planova izvršnog direktora UFC -a Dana Whitea za 2024. godine. White je iznio svoje namjere da sljedeće godine organizira superborbu, zbog čega su ljudi nagađali da bi bivši dvostruki prvak St-Pierre mogao biti uključen. GSP, koji je ostao u izvrsnoj fizičkoj formi nakon umirovljenja 2017. godine, brzo je odbacio tu ideju.

"Apsolutno ne. Obećavam vam, uvijek sam si govorio da se neću boriti u kavezu nakon 40. godine. Ne kažem da se nikad neću natjecati ni u jednom borilačkom sportu, ali profesionalna borba u kavezu profesionalno je ozbiljna stvar za moje nasljeđe, neću se upuštati u to", odlučno je tvrdio na press konferenciji za medije tijekom UFC Fight Pass Invitationala.

St-Pierre se trebao natjecati na UFC Fight Pass Invitational na UFC Apexu u Las Vegasu u "grappling" meču protiv Nicka Diaza, ali i jedan i drugi su se ozlijedili te nije bilo ništa od borbe. Umjesto toga je na kraju komentirao događaj. Iako se neće boriti u MMA-u, St-Pierre je i dalje zainteresiran za "grappling" meč dok mu se rame potpuno oporavi.

"Izuzetno sam natjecateljski nastrojen te ponekad zaboravim da imam 42 godine i ne dam si dovoljno odmora, zbog čega mislim da se i ozljeđujem. Ipak, rame je sve bolje, tako da ćemo vidjeti što će biti", rekao je.

St-Pierre, bivši dugogodišnji vladar UFC-a u velter kategoriji, nije se natjecao u borilačkim sportovima otkako se vratio nakon četverogodišnje pauze u studenom 2017. (UFC 217) da bi napao naslov prvaka srednje kategorije kojeg je tada držao Michael Bisping u čemu je i uspio pobjedom prisiljavanjem na predaju u trećoj rundi.

Linker
29. travanj 2024 15:47