UFC

Jan Blachowicz: ‘Opet ću slomiti Rakića! Bit će to čisti nokaut i on više neće imati što reći‘

Jan Blachowicz (lijevo) i Aleksandar Rakić (desno)

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iskusni poljski poluteškaš želi otkloniti svaku sumnju oko toga tko je bolji borac

Vrlo teških godinu i pol dana prošao je Aleksandar Rakić. Trenutno najbolji srpski MMA borac teško je ozlijedio koljeno u petom mjesecu prošle godine, tijekom borbe s Janom Blachowiczem.

Najavljivao je Rakić kako bi oporavak mogao trajati kraće od planiranog i da je u suradnji s liječnikom koji je sanirao takve ozljede hrvačima i oni su se na strunjače vraćali ranije od očekivanog. Nažalost, oporavak je na kraju potrajao i dulje od predviđenog, a 20 mjeseci proći će od Rakićeve ozljede do sljedećeg nastupa koji će odraditi 20. siječnja (1. mjesec) u Kanadi.

Tijekom procesa oporavka, Rakić je nerijetko isticao kako po povratku želi odraditi revanš protiv Jana Blachowicza. ‘‘Raketa‘‘ i Jan bili su u izjednačenoj borbi nakon prve dvije runde, ali Blachowicz je došao do pobjede nakon Rakićeve teške ozljede koljena. Rakić smatra da je taman preuzeo inicijativu nad borbom, a onda je uslijedila nesretna ozljeda i Blachowicz se ‘‘izvukao‘‘. Rakićeve želje su na koncu uslišane i ‘‘Raketa‘‘ će imati priliku revanširati se Blachowiczu.

Naravno da su njegove riječi dopirale i do Blachowicza, ali Jan je u tom periodu bio okupiran nekim drugim protivnicima. Sada kad je njihov revanš služben, Blachowicz je odlučio osvrnuti se na sve ono što je Rakić pričao o prvom meču.

‘‘Evo kako razmišljam o tom meču: Porazio sam ga već jednom, slomit ću ga opet i to je to. Ja jednostavno ušutkam ljude, a onda ćemo vidjeti što slijedi. Sada sam fokusiran samo na njega, a vjerujem da je ovo dobra borba za mene. Drugi meč odvijat će se slično kako prvi, ali ovaj put ću ga nokautirati. Bit će to čisti nokaut, a on neće imati što reći.‘‘, započeo je Blachowicz za Middle Easy, a zatim je istaknuo kako će na Rakića sigurno utjecati ozljeda i duga pauza.

‘‘Sigurno mi to ide u korist. On je gotovo dvije godine izvan kaveza, vraća se nakon operacije i teške ozljede. Ipak, bit ću spreman za najbolju verziju Rakića, jer on želi dokazati da će ovaj put biti drukčiji ishod borbe. Moram biti spreman za boljeg Rakića, ali ja nikad nisam izgubio revanš, a ništa drukčije neće biti ni ovaj put.‘‘, zaključak je iskusnog Poljaka.

Blachowicz se trojici protivnika u karijeri revanširao za poraz. 2011. godine izgubio je od Rameaua Thierryja Sokoudjoua, a meč je prekinut nakon druge runde zbog Blachowiczeve ozljede noge. Osam mjeseci kasnije, Blachowicz se osvetio porazivši Sokoudjoua jednoglasnom odlukom sudaca.

Pod okriljem UFC-a, Blachowicz je nekoć gubio od Jimija Manuwe i Coreyja Andersona, ali obojicu je porazio u revanšima. Sada mu slijedi Rakić, ali ovdje je situacija nešto drukčija. Jan je prvi meč dobio, a Rakić je taj koji traži osvetu.

Linker
28. travanj 2024 03:58