UFC

Israel Adesanya kritizira Seana Stricklanda: ‘Nikada ne bih sparirao s takvim idiotom‘

Sean Strickland i Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sjajni nigerijski borac smatra kako Strickland nepotrebno ozljeđuje sparing partnere

Izuzev borbe za pojas, UFC-ova srednja kategorija ovog vikenda na UFC 276 eventu ponudit će još jedan jako važan meč za kategoriju. Četvrtorangirani Sean Strickland borit će se protiv nerangiranog Alexa Pereire, a pobjednik tog meča, vrlo vjerojatno postat će sljedećim izazivačem za pojas u toj kategoriji.

Radi se o pomalo nelogičnom uparivanju od strane promocije, jer Pereira iza sebe ima samo dvije UFC pobjede i ovime preskače niz stepenica ka vrhu. Ipak, i više je nego jasno kako UFC želi upariti Pereiru s Adesanyom zbog sve povijesti između njih.

Nešto će se ipak pitati i Seana Stricklanda. 31-godišnji američki borac debitirao je u srednjoj kategoriji krajem desetog mjeseca 2020. godine. Pet pobjeda zaredom upisao je Strickland u toj kategoriji, a dodamo li i jednu u velteru koju je upisao prije prelaska u srednju kategoriju, pobjednički niz seže do šest pobjeda. Probio se Sean time do samog vrha ljestvice izazivača i jedna pobjeda ga dijeli od napada na titulu.

Izuzev jako dobrih borilačkih vještina, Strickland je kroz posljednjih godinu do dvije postao izuzetno popularan na društvenim mrežama. Radi se o borcu koji nerijetko dijeli jako kontroverzne izjave, a voli podijeliti i poneki video sa sparinga. Strickland je poznat kao borac koji voli sparirati punom snagom i ne mari previše o posljedicama. Israel Adesanya putem svog YouTube kanala osvrnuo se na takve sparinge i samog Stricklanda.

''Sean Strickland, on je zao tip, ali doslovno zao. Trula jabuka. Ali sviđa mi se taj tip. Zabavan je i voli pričati sranja. Što se njegove stojke tiče, više štete radi u svojim sparinzima koje objavljuje na YouTube, nego li u svojim mečevima. Gledao sam snimke njegovih sparinga i nikad ne bih sparirao s takvim idiotom. Znao sam nekad ozlijediti sparing partnere i odmah bi se ispričao ili bih slabije udarao i slično. Ali vidio sam što Strickland radi...On nije baš stabilan.'', objasnio je Izzy.

Činjenica je da Strickland uistinu na sparinzima prikazuje drukčiji pristup od onoga što smo vidjeli kroz posljednja dva nastupa. U mečevima protiv Uriaha Halla i Jacka Hermanssona, nije Strickland bio tako agresivan, što dokazuje kako je on itekako svjestan što radi unutar kaveza te je taktički discipliniran, unatoč naravi koja ne odaje takav dojam.

Kakvog ćemo Stricklanda gledati ovog vikenda protiv Alexa Pereire, saznat ćemo u ranim nedjeljnim satima. Nije isključeno da se Sean ovaj put pretvori u ''grapplera'', s obzirom da je Alex Pereira jedan od najboljih kickboksača na svijetu.

Linker
06. svibanj 2024 05:30