UFC

Islam Makhachev trebat će još jednu pobjedu: Čeka ga najteži ispit u dosadašnjoj karijeri

Islam Makhachev

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Sjajni dagestanski borac nadao se borbi za pojas, no čini se da je Gaethje idući na redu

Puno je rasprave oko toga tko bi trebao biti idući izazivač za pojas u lakoj kategoriji. Naravno, Dustin Poirier na redu je prije svih, no njegov meč protiv Charlesa Oliveire jako je blizu. ‘‘Do Bronx‘‘ i ‘‘Diamond‘‘ obračunat će se 11. prosinca u sklopu UFC 269 priredbe, a borci poput Justina Gaethjea i Islama Makhacheva silno žele mjesto sljedećeg izazivača.

Čini se kako smo dobili odgovor tko će prvi dobiti priliku, a to će po svemu sudeći biti Justin Gaethje. Naime, višestruki izvori za ESPN potvrdili su kako će Islam Makhachev i Beneil Dariush predvoditi UFC-ovu priredbu u drugom mjesecu iduće godine, točnije 26. veljače. Radi se o meču četvrtog (Makhachev) i trećeg (Dariush) izazivača UFC-ove lake kategorije. Izuzev prvaka Oliveire, Dariush i Makhachev dvojica su boraca s najimpresivnijim pobjedničkim nizovima u kategoriji.

Beneil Dariush slavio je u svojih posljednjih sedam mečeva. Tony Ferguson u petom mjesecu ove godine, bio je njegova posljednja žrtva u tom nizu, a 32-godišnji Dariush pobjeđivao je i borce poput Drewa Dobera, Thiaga Moisesa i Carlosa Diega Ferreire. Radi se o uistinu impresivnom nizu pobjeda i pomalo je nepravedno što Dariusha trenutno jako rijetko spominju kao borca koji zaslužuje napasti pojas. Međutim, savlada li Islama Makhacheva, ‘‘title shot‘‘ mu je zagarantiran.

Islam Makhachev s druge strane ima nešto dulji pobjednički niz. 30-godišnji Dagestanac pobijedio je posljednjih devet protivnika. Khabibov legitimni nasljednik dominantno kroči ka samom vrhu, a krajem desetog mjeseca završio je Dana Hookera u prvoj rundi. Beneil Dariush ipak je najteži test u Islamovoj dosadašnjoj karijeri, a ukoliko Dagestanac i taj meč odradi u svom stilu, ‘‘title shot‘‘ također će mu biti zagarantiran.

Borba između Dariusha i Makhacheva nije službeno potvrđena, niti je poznata lokacija održavanja. Međutim, prema navodima spomenutih izvora, radi se o glavnoj borbi večeri, dakle pet rundi predviđeno je za taj okršaj. Justin Gaethje bit će najzadovoljniji ovakvim ishodom, jer sada je gotovo sigurno da će njegov idući meč biti za titulu prvaka UFC-ove lake kategorije.

Linker
16. travanj 2024 15:50