UFC

Ipak ćemo gledati trilogiju: Brandon Moreno i Deiveson Figueiredo ponovno će se obračunati

Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo
 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
UFC-ovi matchmakeri sve su bliže finaliziranju dogovora vezano meč dvojice sjajnih boraca

Puno se špekuliralo oko idućeg protivnika Brandona Morena. Sjajni Meksikanac pojas UFC-ove muha kategorije osvojio je u lipnju ove godine savladavši Deiveson Figueireda u revanšu nakon što su prvu borbu odradili krajem 2020. godine. Moreno se pojavio osjetno odlučniji i taktički discipliniraniji te je totalno izdominirao Brazilca koji je tada branio pojas.

Nakon toga, razni borci navodili su kako su upravo oni pravi kandidati za Morenovu prvu obranu titule. Figueiredo je tvrdio da zaslužuje revanš jer ga je on odmah dao Morenu nakon što su u prvom meču remizirali. Askar Askarov kao neporaženi borac te netko tko također ima remi protiv Meksikanca također je djelovao kao dobra opcija, no njega je ozljeda udaljila iz planiranog meča protiv Alexa Pereza još u sedmom mjesecu ove godine. Da je Rus tada nastupio i pobijedio, dodatno bi pojačao svoj argument.

Prilici za napasti pojas nadao se i Alexandre Pantoja. 31-godišnji ''Kanibal'' dvaput se borio protiv Morena i oba puta je slavio, jednom prekidom, a drugi puta uvjerljivom sudačkom odlukom. Pantoja je trenutno u nizu od dvije pobjede i treći je na ljestvici UFC-ovih izazivača u muha kategoriji. Ipak, Alexandre Pantoja navodno nije spreman boriti se krajem ove godine, a Brandon Moreno inzistirao je da bude što aktivniji te je bio spreman prihvatiti bilo kojeg izazivača.

Na kraju krajeva, Deiveson Figueiredo je taj koji će biti na suprotnoj strani Octagona kada Moreno bude prvi puta branio svoju titulu. ''Deus da Guerra'' izborio se za trilogiju protiv ''Assassin Babyja'' i pokušat će vratiti pojas u svoje vlasništvo. Svakakve razloge za poraz iznosio je Brazilac nakon što ga je Moreno pobijedio. Od promjena u svojoj dvorani, lošeg dana pa i teškog skidanja kilaže, a nedavno je izjavio da Moreno bježi od njega jer ne želi izgubiti pojas. Čini se kako Meksikanac neće bježati te ćemo još jednom ove godine gledati ovu dvojicu sjajnih boraca.

Njihov meč prema trenutno dostupnim informacijama trebao bi se održati 11. prosinca u sklopu UFC 269 priredbe. Amanda Nunes tada će također braniti svoj pojas bantam kategorije protiv Julianne Pene, a glasne su i špekulacije po pitanju borbe Dustina Poiriera i Charlesa Oliveira, upravo na toj priredbi. Dodamo li na to borbu Codyja Garbrandta i Kai Kara-Francea, a program će se s vremenom još popunjavati, čini se kako nam UFC sprema sjajnu PPV priredbu za kraj godine.

Linker
18. svibanj 2024 04:16