UFC

Henry Cejudo: ‘Gable Steveson može pobijediti Jona Jonesa i Francisa Ngannoua u budućnosti‘

Gable Steveson
 JACK GUEZ Afp
Sve je više boraca koji su uzbuđeni oko mogućeg prelaska Stevesona u MMA

Gable Steveson svakog dana privlači sve veći interes, naročito nakon što je zlatni s Igara u Tokiju u hrvanju slobodnim stilom najavio moguć prelazak u MMA. Jedan od boraca koji je napravio takvu tranziciju je Henry Cejudo, zlatni s Igara u Pekingu 2008. godine te prvak dvaju UFC-ovih kategorija. ''Triple C'' umirovio se u svibnju 2020. godine nakon što je savladao Dominicka Cruza, no često izražava svoja mišljenja putem raznih oblika medija. U razgovoru za TMZ Sports, Cejudo se dotaknuo Gablea Stevesona i njegovog mogućeg prelaska u MMA.

''Zapravo sam već razgovarao s njim. Rekao sam mu da se mora odlučiti za jednu stvar i fokusirati isključivo na to, ne može biti najbolji u svemu. Smatram da bi trebao dvije godine provesti u MMA-u, pa dvije u hrvanju te onda odlučiti što želi. Tek mu je 20 godina, a posjeduje vještinu da se iskuša u svemu.'', započeo je Henry te se osvrnuo na UFC i potencijalno dovođenje Gablea Stevesona na njihov roster.

''UFC ga ne može priuštiti. Žao mi je, zapravo si ga mogu priuštiti, no neće ga platiti toliko. Vjerujem da u narednih nekoliko godina on (Steveson) može pobijediti tipa poput Jona Jonesa ili Francisa Ngannoua. On je najveća opasnost zbog svoje hrvačke baze koja je uistinu strašna. On je pravi teškaš. Ako ga sada stavite protiv Jona Jonesa ili Francisa Ngannoua, oni će ga ozlijediti, znam o čemu pričam. Kada sam se prvi puta borio protiv Demetriousa Johnsona, imao sam dobru stojku, no završio sam nokautiran nakon dvije minute i 36 sekundi. Morate poštovati ovu igru.'', dodao je Cejudo koji očito izuzetno vjeruje mogućnosti zlatnog olimpijca.

Gable Steveson zlato je osvojio u kategoriji do 125 kilograma i uistinu se radi o zastrašujućem sportašu koji zasigurno ima potencijala za velike stvari u bilo kojem borilačkom sportu. Međutim, tek preostaje za vidjeti kakvu će odluku donijeti 21-godišnji američki hrvač.

Linker
27. lipanj 2024 20:31