UFC

GSP otkrio za koja 2 borca smatra da mogu pobijediti Usmana: ‘Pobjedu neće uvijek odnijeti bolji borac.‘

Georges St-Pierre

 Ufc
Jedan od najboljih boraca svih vremena dao svoje mišljenje o trenutnom prvaku

Kamaru Usman (20-1) se trenutno oporavlja od operacije ligamenta na desnoj ruci kojoj je bio podvrgnut nakon borbe protiv Colbyja Covingtona. Pod okriljem UFC organizacije i dalje je neporažen, a pobjeđivao je Gilberta Burnsa, Jorgea Masvidala, Tyrona Woodleya, te dva puta Colbyja Covingtona.

GSP se za MMA News osvrnuo na trenutnog prvaka te smatra kako itekako ima boraca koji ga mogu pobijediti.

"Smatram da postoje mnogi borci koji ga mogu pobijediti. Vjerujem da je on trenutno najbolji borac u diviziji, ali to ne znači da je nepobjediv. On uvijek mora biti u top formi. Jako je teško postati prvak, a još teže je ostati prvak. Uvjeren sam da će on to isto potvrditi ako ga pitate."

GSP-a mnogi smatraju najboljim MMA borcem svih vremena što potvrđuju činjenice da je imao 9 uzastopnih obrana naslova u velter kategoriji, a karijeru je završio na najbolji mogući način osvojivši pojas u srednjoj kategoriji. Ako netko zna nešto o osvajanju naslova i obrani istog, onda je to GSP. Otkrio je za koja 2 borca smatra kako bi mogli Usmanu priuštiti najviše problema.

"Usman je trenutno na vrhuncu i izgleda fenomenalno, ali tu je nekoliko momaka koji bi mu zadali velike probleme kao što su Khamzat Chimaev i možda Leon Edwards. Usman je do sada bio zagonetka koju nitko nije uspio dokučiti. On je nevjerojatan borac ali mora ostati fokusiran i ne podcjenjivati protivnike. Mora za svaku borbu trenirati kao da mu je to najvažnija borba u karijeri."

image

Khamzat Chimaev

Ufc

Kod slobodne borbe je poznato da svatko kad tad izgubi, a to najčešće nije protiv boljeg borca.

"Nitko nije nepobjediv, za svakoga postoji rješenje. Pobjedu neće uvijek odnijeti bolji borac. Odnijet će ju onaj koji te večeri bude bolji, a to ovisi o mnogo faktora."

Usmanov oporavak od ozlijede za sada teče dobro, a za The Sun je izjavio kako se borbama namjerava vratiti u srpnju (7.mjesec).

"Tada se želim vratiti. Ali naravno, moram biti siguran da ću se stići pripremiti. Moje šake su te koje mi donose novac, stoga moram biti siguran da je ozljeda kompletno sanirana prije nego uskočim natrag u kavez."

Linker
16. travanj 2024 19:56