UFC

Glover Teixeira osvrnuo se na pogrešku iz pete runde: ‘Plače mi se zbog te giljotine‘

Glover Teixeira vs. Jiri Prochazka

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Donedavni prvak UFC-ove poluteške kategorije prokomentirao je detalje iz svog posljednjeg meča

Vrlo bolan poraz pretrpio je Glover Teixeira prošlog vikenda u sklopu glavne borbe večeri na UFC 275 eventu. Donedavni prvak UFC-ove poluteške kategorije bio je jako blizu obrane titule, nakon gotovo punih pet rundi pravog rata s Jirijem Prochazkom.

Ipak, samo 28 sekundi prije kraja borbe, Teixeira je prisiljen na tapkanje, a Prochazka je došao do pobjede onako kako se apsolutno nitko nije nadao. Glover Teixeira trebao je biti borac čija najveća snaga leži u parteru i ''submissionima'', no MMA piše svakakve priče.

Skupo je Glovera koštala pogreška iz pete runde. Brazilac je uspio uzdrmati Prochazku u stojci, ali umjesto da nastavi tražiti finiš preko udaraca, Glover je pokušao završiti Čeha ''giljotinom''. Zahvat nije prošao uspješno i Prochazka se uspio oporaviti. Glover je svjestan pogreške, ali smatra da nije pogrešnu odluku donio u tom trenutku.

''To je instinkt, zar ne? On je spustio glavu i njegov vrat završio je baš u mojoj giljotini. Nisam išao po giljotinu, on mi ju je pružio. Mogao sam biti strpljiviji, naravno. Nekako sam nasjeo na to, ali na isti način on je mene dohvatio kasnije. Kad je netko umoran, vjerujemo kako će se brže predati.'', započeo je Glover za Trocacao Franca podcast, a zatim se osvrnuo na činjenicu da je izgubio ''submissionom''.

''Uvijek sam ovo govorio, svatko može 'submittati' svakog u MMA-u. Čak i Rogera Gracieja možete staviti u kavez, a ako ga netko uzdrma, moguće ga je uhvatiti u 'RNC'. Radite li jiu-jitsu meč protiv Rodolfa Vieire, nećete ga završiti, ali to se događa u MMA-u. Dogodilo se i meni. Ali što se giljotine tiče...čovječe, plače mi se kad to ponovno gledam.'', pojasnio je Glover.

Određeni kritičari komentirali su kako se Glover nije pokušao niti oduprijeti Prochazkinom pokušaju gušenja te da je mogao pokušati izdržati do samog kraja borbe. Teixeira je ipak tapkao, a tvrdi kako bi ishod bio isti čak i da nije tapkao.

''Tapkao sam jer sam bio gotovo pa očajan, toliko da sam ostao ležati nakon što je borba završila. Sve mi se zamračilo. Bio sam pred gubitkom svijesti. Da nisam tapkao, rezultat borbe ne bi bio drukčiji. Dominirao sam u parteru, ali on me dohvatio u zadnjoj minuti. To je poput udarca, nekad dominirate cijelu borbu, a onda sjedne jedan udarac i sve promijeni.'', opisao je Glover trenutke u kojima je izgubio ''dobiveni'' meč, no bivši prvak ne očajava previše.

''Ovo se dogodilo prvi put u mojoj karijeri, ali tako je, kako je. Život ide dalje.''

Glover je svoje snove ispunio osvajanjem pojasa i to je kruna njegove karijere. Obrana titule bila bi itekako poželjna, ali Glover nema za čime žaliti. Krajem desetog mjeseca protekle godine napunio je 42 godine, a odradio je više nego dobar meč protiv gladnog 29-godišnjeg izazivača.

Linker
26. travanj 2024 14:11