UFC

Gamrot preuzeo poziciju Conora McGregora u poretku izazivača: Rakhmonov napravio veliki skok

Mateusz Gamrot

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ponajbolji poljski MMA borac napravio je osjetan skok u poretku nakon pobjede nad Tsarukyanom

Sjajan meč gledali smo proteklog vikenda na UFC on ESPN 37 priredbi. Mateusz Gamrot i Arman Tsarukyan pružili su nam pet rundi borbe na izrazito visokoj razini, a na koncu je slavio poljski borac.

Gamrotu je to bila četvrta pobjeda u petom UFC nastupu te ujedno i četvrta zaredom. Izgubio je samo u debiju od Gurama Kutateladzea, a bio je to tijesan meč koji je lako mogao otići i na Poljakovu stranu.

Pobjedom protiv Tsarukyana, Gamrot je skočio četiri mjesta u poretku izazivača. Sve do ovog tjedna bio je na 12. mjestu te ljestvice, a sada je osmi. Gamrot je zapravo samo zamijenio mjesta s Conorom McGregorom koji je ispao iz top 10 i sada je 12. izazivač UFC-ove lake kategorije.

Arman Tsarukyan porazom nije izgubio svoje 11. mjesto u poretku, a s obzirom kako je dobar meč pružio, može se reći da je zasluženo zadržao svoju poziciju.

Veliki skok u poretku napravio je kazahstanski velteraš Shavkat Rakhmonov. On je prekidom u drugoj rundi pobijedio Neila Magnyja i tom pobjedom preuzeo je njegovo deseto mjesto u poretku. Rakhmonov je uoči tog meča bio na 15. mjestu ljestvice. Magny je pao dva mjesta i trenutno je 12.

Khabibov bratić Umar Nurmagomedov pobjedom protiv Natea Mannessa uskočio je u top 15 izazivača bantam kategorije, odnosno zauzeo je 15. mjesto u poretku.

Sitnijih pomaka bilo je i u podosta drugih kategorija, a unutar muha kategorije čak sedam boraca skočilo je za jedno mjesto. Dosad osmorangirani Rogerio Bontorin više nije član najjače svjetske MMA promocije i uklonjen je iz poretka. Stoga su svi iza njega skočili za jedno mjesto, a Jeff Molina novo je ime u top 15.

Kompletan poredak možete pogledati OVDJE.

Linker
23. travanj 2024 21:05