UFC

(FOTO) Drastična transformacija Jona Jonesa: Pogledajte kako izgleda u odnosu na dane u poluteškoj

Jon Jones kao poluteškaš

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Tri godine uzeo je Jon Jones kako bi se adekvatno pripremio za tešku kategoriju

Više od tri godine prošle su od posljednjeg nastupa Jona Jonesa. Gotovo punih 12 godina Jones je nastupao kao poluteškaš. Jedini nastup koji je odradio izvan poluteške kategorije bio je onaj debitantski iz travnja (četvrti mjesec) 2008. godine. ‘‘Bones‘‘ je debitantski meč odradio u ‘‘catchweightu‘‘ do 95,25 kg (210 ‘lbs‘). 27 puta nakon toga je nastupio u poluteškoj kategoriji.

Taj niz završit će ovaj vikend, a Jones će debitirati među teškašima. Odmah u teškaškom debiju, Jones će se boriti protiv Ciryla Ganea za titulu prvaka u teškoj kategoriji. Osvajanjem titule u ‘‘kraljevskoj kategoriji‘‘, Jones bi samo dodatno učvrstio svoj status među najvećim borcima u povijesti, ali nameću se određena pitanja.

Jedno od glavnih je kako će se Jones snaći u teškoj kategoriji? Veliku fizičku transformaciju prošao je Jones, a iako ga je često kroz karijeru proganjala kritika da je prevelik za polutešku kategoriju, te da pripada teškašima, razlika u njegovom fizičkom izgledu itekako je vidljiva.

Društvenim mrežama prokružile su Jonesove fotografije sa službenog fotografiranja koje je odradio ovaj tjedan, a odamh su napravljene usporedbe s njegovim poluteškaškim danima. Vidljivo je da Jones nije više ‘‘izrezan‘‘ kao nekoć, ali to je bilo i očekivano u ovakvoj fizičkoj transformaciji.

‘‘Iskreno, osjećam se kao snažnija verzija sebe. Nisam super ‘izrezan‘, nemam ‘pločice‘ (‘six pack‘) kao nekoć. Trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem na sve to. Nekoć sam ocjenjivao svoju fizičku razinu na temelju toga kako sam izgledao u ogledalu. Sada sam teškaš, a ne radi se o tome kako izgledate, nego o tome kakve nastupe pružate. Ja smatram da pružam dobre nastupe (na treninzima) i osjećam se jako dobro. Jedem što želim, osjećam se dobro i život je dobar.‘‘, rekao je Jones na konferenciji za medije.

Ono što je lako uočljvo kod Jonesa, jest činjenica da Jonesove noge nisu doživjele nikakvu značajnu transformaciju. Noge Jona Jonesa često su predmet rasprave i mnogi ih vide kao ‘‘slabu točku‘‘ ovog vrhunskog borca. Njegove noge genetski nisu masivne i pomalo su neproporcionalne u odnosu na ostatak tijela. Ipak, niti jedan borac to zasad nije iskoristio.

Preostaje nam vidjeti hoće Ciryl Gane biti prvi kojem će to poći za rukom, jer radi se o sjajnom kickboksaču.

Linker
11. lipanj 2024 00:36