UFC

Dricus Du Plessis ima ambiciozan plan: ‘Pobijedit ću Adesanyu i Chimaeva, a onda idem u polutešku‘

Dricus Du Plessis

 Nathan Denette/Zuma Press/Profimedia
Dricus je u UFC-u za sada stopostotan, a poraz niti jednom nije upisao. Ostaje nam za vidjeti hoće li se borba s Adesanyom na kraju dogoditi

UFC-ovog prvaka Dricusa Du Plessisa u kavezu nismo vidjeli od prvog mjeseca i osvajanja titule protiv Seana Stricklanda, a i dalje nema ugovoren sljedeći meč. Dosta se govori o tome da bi Israel Adesanya trebao biti njegov sljedeći protivnik, no UFC se još niti jednom nije službeno oglasio oko toga.

Bez obzira na to, Dricus je jučer u ‘‘The Sias du Plessis Showu‘‘ iznio jedan poprilično ambiciozan plan. Rekao je da prvo želi pobijediti Adesanyu, nakon njega Khamzata Chimaeva, nakon čega bi, po njegovoj verziji, uslijedio prelazak u polutešku kategoriju.

‘‘Vjerujem da bi mi pobjeda nad Adesanyom, te ukoliko Khamzat pobjedi Whittakera, pobjeda nad Khamzatom, osigurala mjesto u poluteškoj kategoriji. Jer kada pogledate tko je najbolji, Khamzata se svi boje kao da je babaroga, ja baš želim tu borbu. Pobjeda nad Izzyjem, pobjeda nad Khamzatom ili Whittakerom, sigurno vam donosi to mjesto u poluteškoj‘‘, započeo je prvak.

‘‘Ali kao što sam i rekao ranije, nemam nikakav problem s tim da pojas obranim nekoliko puta prije toga. Za sada, moj fokus je sto posto na srednjoj kategoriji i mojoj sljedećoj borbi, a to će najvjerojatnije biti Adesanya. Tu je moj fokus. Niti jedan plan se neće ostvariti bez toga‘‘, nadodao je.

Dricus je u UFC-u za sada stopostotan, a poraz niti jednom nije upisao. Ostaje nam za vidjeti hoće li se borba s Adesanyom na kraju dogoditi, no unatoč svoj ‘‘zloj krvi‘‘ koju su borci imali u prošlosti, UFC će sigurno prepoznati da bi ta borba mogla imati veliki potencijal.

Linker
17. lipanj 2024 05:11