UFC

Dogovoren odličan meč u ženskoj muha kategoriji: Amanda Ribas tražit će povratak pobjedama

Ribas i Cortez

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)
Za sad još nije potvrđena ni jedna druga borba na toj priredbi

U dvanaestom mjesecu ove godine čeka nas jedan odličan meč u ženskoj muha kategoriji. Naime, Tracy Cortez borit će se protiv Amande Ribas na Fight Night-u 3. prosinca. Priredba će se održati u UFC-ovom Apex centru.

Cortez (10-1 MMA, 4-0 UFC) pokušat će održati svoj savršen omjer u Octagonu. U UFC je došla preko DWCS-a u ljeto 2019. godine, a debitirala je krajem iste protiv Vanesse Melo koju je pobijedila jednoglasnom sudačkom odlukom. Tracy je nakon toga zaredala još tri pobjede, i to sve sudačkim odlukama.

Ribas (11-3 MMA, 5-2 UFC) je u najvećoj promociji od iste godine, no odradila je više mečeva nego Tracy. Mora se priznati kako je ipak imala veće ‘skalpove‘ nego Tracy i to prije svega pobjedu nad Mackenzie Dern i Paige VanZant. Prvu je pobijedila jednoglasnom sudačkom odlukom, a Paige je završila ‘armbarom‘. U posljednjih pet mečeva slavila je tri puta, a posljednji put se borila u petom mjesecu ove godine kada ju je podijeljenom sudačkom odlukom pobijedila Katlyn Chookagian.

Bit će ovo odličan meč u ženskoj muha kategoriji, a što se same priredbe tiče, još uvijek niti jedna borba nije službeno dodana. Vjerujemo kako će uskoro početi pristizati informacije i o drugim borbama planiranim za taj event.

Linker
26. travanj 2024 00:09