UFC

Darren Till tvrdi: ‘Khamzat Chimaev jedina je legitimna superzvijezda u UFC-u‘

Khamzat Chimaev looks on from his corner during a welterweight bout against Gilbert Burns Saturday, April 9, 2022 during UFC 273 at VyStar Veterans Memorial Arena in Jacksonville. Chimaev won by unanimous decision. [Corey Perrine/Florida Times-Union]

Jki 041022 Ufc273 38,Image: 682339571, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Borac iz Liverpoola u hvalospjevima je pričao o svom prijatelju

Uspon Khamzata Chimaeva kroz velter kategoriju pomalo čak podsjeća na svojevremeni uspon Darena Tilla u istoj kategoriji unutar UFC-a. Engleski borac u periodu od sredine 2015. godine pa do sredine 2018. godine, upisao je pet pobjeda i remi te je dogurao do borbe za titulu gdje je na koncu izgubio od Tyrona Woodleyja.

Khamzat Chimaev trenutno je na pet uzastopnih pobjeda unutar UFC-a, a tri su došle u velter kategoriji. Jedna pobjeda nominalno ga dijeli od napada na UFC-ov pojas u velter kategoriji. Chimaev je ipak znatno dominantniji bio u svojim nastupa, nego što je to bio Till u spomenutom periodu. Ipak, borac iz Liverpoola smatra da se mogu povući određene paralele.

''Istu sam stvar napravio nakon što sam pobijedio 'Cowboyja' (Cerronea). Uskočio sam u borbu protiv prvorangiranog izazivača 'Wonderboyja' Thompsona i pobijedio sam ga. Radi se o dvama istim slučajevima, na sve moguće načine.'', izjavio je Darren u razgovoru za Submission Radio.

Till i Chimaev neko vrijeme tvore jedno od najpopularnijih prijateljstava u svijetu MMA-a. Darren se u potrazi za oživljavanjem svoje karijere zaputio u švedski Allstars Gym gdje je jako dobro kliknuo s Chimaevim. Dvojica boraca postali su bliski prijatelji, a YouTube serijal Smesh Bros privukao je veliku pažnju.

Nakon Khamzatove pobjede nad Gilbertom Burnsom, pojavila su se mišljenja kako su ''dionice'' Chimaeva opale, odnosno Čečen ne djeluje nedodirljivo kao nakon prva četiri UFC nastupa. Darrenu Tillu nije jasno zašto neki fanovi gledaju sada Chimaeva na taj način te smatra da Khamzat zaslužuje još veću pažnju i ''hype'' nego dosad.

''Tip je bio na 11. poziciji, imao je četiri borbe u UFC-u, a došao je tu i pobijedio drugorangiranog izazivača. Kako možete kritizirati tipa zbog tog? Tip je je**na superzvijezda. On je jedina legimitna superzvijezda u UFC-u trenutno.'', objasnio je Till.

Conor McGregor zasigurno se ne bi složio s tom konstatacijom, a svoje argumente za status superzvijezde donekle imaju Israel Adesanya, Jorge Masvidal, Nate Diaz i Francis Ngannou. Očito je da Till ipak želi pogurati svog timskog kolegu i velikog prijatelja, ali Chimaev se za status superzvijezde tek treba izboriti.

Linker
04. lipanj 2024 21:49