UFC

Dana White predložio sljedeći meč za Natea Diaza: ‘On bi se trebao boriti protiv Jakea Paula‘

Nate Diaz i Jake Paul

 Screenshot (youtube, Ufc; Boxing Bullies)
UFC-ov predsjednik smatra kako nema smisla uparivati Diaza s vrhunskim borcima

Saga oko Natea Diaza svako malo intenzivira se kroz medije i društvene mreže. Jedan od najpopularnijih UFC-ovih boraca u očaju zaziva UFC da mu ugovore meč. Jedna borba preostala mu je prema postojećem ugovoru s promocijom, a nakon toga postaje slobodan na tržištu boraca.

Dojam je kako UFC namjerno odugovlači u nadi da će nagovoriti Diaza da ipak produlji ugovor s njima ili makar dok mu ne pronađu što adekvatnijeg protivnika. Adekvatni protivnik mogao bi biti Conor McGregor. Trilogiju Conora i Diaza mnogi bi rado gledali, ali Irac se trenutno oporavlja od prijeloma lijeve noge i upitno je kada ćemo ga gledati u kavezu.

UFC-ov predsjednik Dana White, u razgovoru za TheMacLife osvrnuo se na Diaza i njegovu budućnost.

''Ja volim Natea, ali budimo iskreni, on ima jednu pobjedu u posljednjih pet ili šest godina. Postoje tipovi koji su dugo s nama, poštujemo ih i brinemo za njih. Imamo Cerronea i Pettisa prije nego je otišao, a sada su tu Nate Diaz i Nick Diaz još uvijek pod ugovorom s nama. Želimo biti fer prema svima i učiniti pravu stvar. Nate Diaz se neće boriti s nekim poput Kamarua Usmana. Stoga slušajte, mi pokušavamo odraditi ovo najbolje što možemo. Ne želimo omalovažavati nekog i iskazivati nepoštovanje. Ne pričamo o Usmanu ovdje, nego o Nateu Diazu. On je pobijedio jednu borbu u posljednjih godina i stoga pokušavamo smisliti što ćemo s njim. On bi se vjerojatno trebao boriti protiv Jakea Paula. To je borba koja ima smisla.'', rekao je White te je obećao kako će mu uskoro ugovoriti borbu.

Što se Natea tiče, on je u posljednjih pet godina odradio četiri meča, a uistinu je pobijedio u samo jednom, onom protiv Anthonyja Pettisa. Conor McGregor, Jorge Masvidal i Leon Edwards porazili su Diaza i Nate je daleko od samog vrha. Navodom da bi se Diaz trebao boriti protiv Jakea Paula, Dana White zapravo govori kako nema smisla da se Diaz bori s vrhunskim borcima. Puno je smislenije da Diaz traži mečeve kroz koje će se dobro naplatiti.

Jake Paul brzo se oglasio putem svog Twitter profila napisavši:

''Dana - rado bih bio Nateov posljednji protivnik u UFC-u. Znaš koji su uvjeti: Plat borce više i omogući im zdravstvenu skrb'', napisao je Jake, a dodao je kako će se boriti besplatno protiv Diaza.

Nate Diaz također se oglasio nedugo nakon Whiteovih izjava, a borac iz Stocktona bio je kratak i jasan.

''Pošalji mi otpusnicu''

Nadamo se kako će ovoj sagi uskoro doći kraj jer Nate Diaz doslovno kao da je zatočen od strane UFC-a. Godinu dana prošlo je od njegovog posljednjeg nastupa, Nate je spreman i zdrav, pristaje na bilo kojeg protivnika, a UFC nikako da mu ugovori meč.

Linker
20. travanj 2024 17:51