UFC

Dana White o Masvidalovom povratku: ‘Problemi sa zakonom ga neće spriječiti da se bori‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Stvari su nekad bile drugačije

Većini je napad Jorgea Masvidala na Colbyja Covingtona u restoranu nekoliko dana nakon njihovog meča poznata stvar. Trenutno se protiv Masvidala na Floridi vodi parnica za taj isti incident, tako da su mnogi počeli špekulirati kako 'Gamebreda' nećemo gledati u Octagonu sve dok se slučaj ne privede kraju.

Predsjednik UFC-a, Dana White jasno i glasno je potvrdio da na Masvidalov povratak nećemo čekati toliko dugo: ''I prije smo imali borce koji su imali problema sa zakonom i još uvijek se bore. Ne mislim da će to nekoga zaustaviti u borbama.''

U prošlosti se UFC često distancirao od pravnih problema i incidenata svojih boraca van borilišta. Primjerice, 2015. godine su Jonu Jonesu oduzeli pojas prvaka u poluteškoj kategoriji kada je autom udario trudnicu i pobjegao. Također, odbili su organizirati borbu Conoru McGregoru 2018. godine nakon što je napao bus u kojem se nalazio Khabib, sve dok sud u New Yorku nije zaključio slučaj.

Danas su stvari malo drugačije, čini se. Ni tuča u restoranu između dva top borca velter kategorije nisu dovoljna da Whitea uznemiri i nešto učini po tom pitanju. Na taj način daje svojevrsno odobravanje za takvo ponašanje te šalje poruku kako takve stvari neće biti sankcionirane od strane organizacije.

Iako se nakon napada Colby još nije oglasio, Masvidal je najavio svoj povratak i to prije kraja ove godine.

Linker
24. travanj 2024 08:29