UFC

Cormier o sljedećem meču Jorgea Masvidala: ‘Ako on i Edwards pobjede, oni će se boriti za titulu‘

Jorge Masvidal

 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
Daniel Cormier smatra da će ‘‘Gamebred‘‘ preskočiti red ako i Edwards obrani svoju titulu prvaka

Jako težak ispit čeka Jorgea Masvidala na UFC 287 eventu zakazanom za 8. travnja (4. mjesec). ‘‘Gamebred‘‘ je u nizu od tri uzastopna poraza, a sljedeći meč odradit će protiv sjajnog Gilberta Burnsa.

‘‘Durinho‘‘ uživa status ponajboljeg borca u velter kategoriji, a oduševio je nastupom na UFC 283 eventu održanom prije tjedan dana u Brazilu. Burns je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio Neila Magnyja i podsjetio nas je koliko su elitne njegove BJJ vještine.

Jorge Masvidal s druge strane nije nastupao od trećeg mjeseca prošle godine i poraza od Colbyja Covingtona. Masvidal je nakon tog poraza najavio da će se više posvetiti hrvanju kako bi unaprijedio taj segment svoje igre. Kamaru Usman i Colby Covington napravili su mu puno problema u porazima koje je upisao protiv njih, a Gilbert Burns mogao bi pristupiti na isti način. Masvidal će morati pokazati napredak ukoliko želi doći do pobjede, a Daniel Cormier smatra da je ovaj meč svojevrsna prekretnica Masvidalove karijere i da mu je pobjeda imperativ.

‘‘Teško je Masvidalu bilo prihvatiti ovaj meč, ali ovo je najbolji meč kojim se brzo može vratiti tamo gdje želi biti. Porazi li Gilberta, vratit će se u kombinacije za napad na titulu. Ali poraz je nedopustiv ako ste Jorge (Masvidal). On mora pobijediti. Ako izgubi od Gilberta Burnsa, imat će poraze protiv trojice od četvorice najboljih na svijetu. Sumnjam da se u svojim godinama (38) može oporaviti i vratiti nakon toga. Hoće li njegov status zvijezde biti narušen? Mislim da ne, jer ljudi vole Jorgea Masvidala. Ali ovo je situacija u kojoj jednostavno mora pobijediti.‘‘, rekao je Cormier na svom YouTubeu kanalu, a zatim je dodao kako vjeruje da bi Masvidal pobjedom mogao izboriti i napad na ttulu.

‘‘Dođe li do pobjede, bit će na užoj listi sljedećih izazivača, posebno zato što je ovaj meč vrlo brzo nakon onog između Usmana i Edwardsa. Ako Leon Edwards dođe do pobjede i ako ‘Gamebred‘ pobijedi, oni će se boriti za titulu. Belalu Muhammadu možda se ovo neće svidjeti, ali ako Leon pobijedi i ako Masvidal dođe do pobjede, to će biti sljedeća borba za titulu, jer postoji povijest između njih dvojice. Radi se o priči, a nikad nismo gledali rasplet te priče između Edwardsa i Masvidala.‘‘, dodao je DC.

Podsjećamo, 2019. godine nakon UFC-ovog eventa u Londonu, Masvidal i Edwards fizički su se obračunali u ‘‘backstageu‘‘, a Masvidal je s tri udarca napravio Edwardsu posjekotinu ispod oka. Sve to učinilo bi njihov meč jako velikim i zanimljivim za fanove, ali obojicu čekaju jako teški protivnici u sljedećim nastupima, a tu su i Khamzat Chimaev, Colby Covington i spomenuti Belal Muhammad u redu za sljedećeg izazivača.

Linker
23. travanj 2024 19:16