UFC

Čitatelji su izabrali: Najbolja UFC borba u 2022. je ona između Jirija Prochazke i Glovera Teixeire!

Jiri Prochazka vs. Glover Teixeira 

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Bilo je pet mogućih izbora, no pobjedu je zasluženo odnijela glavna borba večeri UFC 275 priredbe u šestom mjesecu 2022.

U nizu anketa koje smo za vas pripremili u samom finišu 2022., jedna je bila i za najbolju UFC borbu u 2022. godini. Pet je mogućnosti bilo za odabir, a vjerujemo da se odlučiti uistinu nije bilo lako. No, kako je anketa zatvorena, sada imamo i rezultate. Čitatelji su izabrali da je najbolja UFC borba u 2022. ona između Glovera Teixeire i Jirija Prochazke!

Što se tiče ostalih izbora, drugo mjesto je zauzela ona između Gilberta Burnsa i Khamzata Chimaeva. Ona se dogodila u četvrtom mjesecu prošle godine, a pobjedu je tada odnio Chimaev jednoglasnom sudačkom odlukom.

Treće mjesto pripalo je borbi između Dustina Poiriera i Michaela Chandlera, a četvrto borbi između Ciryla Ganea i Taia Tuivase. Posljednje mjesto su zauzeli ‘‘Wonderboy‘‘ Thompson i Kevin Holland sa svega 3% vaših glasova, tako da je pobjednik odmah bio jasan.

image

Anketa borba godine 2022.

Fight Site

Inače, Glover Teixeira i Jiri Prochazka borili su se na UFC 275 priredbi, a ulog je bio pojas poluteške kategorije. Održala se u šestom mjesecu prošle godine, a iz nje je s pojasom izašao Jiri. Glover je inače vodio na sudačkim karticama te je samo trebao preživjeti petu rundu da u 43. godini života obrani pojas kojeg je ranije uzeo Janu Blachowiczu. No, Jiri je pobijedio, no na način na koji nitko nije očekivao.

‘‘Submissionom‘‘ u petoj rundi Prochazka je pobijedio ponajboljeg parteraša u poluteškoj kategoriji, iako ga je ranije Glover imao ‘‘na konopcima‘‘. Ova borba je s pravom odnijela titulu najbolje borbe godine u UFC-u, iako ne treba zaboraviti ni ostale odlične borbe koje su ušle u uži izbor.

Linker
10. svibanj 2024 21:37