UFC

Ciryl Gane nema ništa protiv okršaja s Tomom Aspinallom: ‘Počeo je izgovarati moje ime, a ja želim pojas!‘

Ciryl Gane i Tom Aspinall

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia, Julien De Rosa/Afp/Profimedia
Prerano se svakako Ganea otpisalo nakon poraza od Jonesa, koliko god on težak bio

Vratio se Ciryl Gane ove subote pobjedama, i to pred domaćom publikom na UFC-ovoj priredbi u Parizu. Važan je ovo meč bio za ‘‘Bon Gamina‘‘ jer je u prethodnom podosta sramotno izgubio od Jona Jonesa, no prvi korak ka ispravljanju te mrlje u karijeri je učinio proteklog vikenda.

Serghei Spivak nije uspio provesti svoj plan i borbu odvesti u parter, a Gane je meč završio u drugoj rundi tehničkim nokautom. Mnogi su nakon toga počeli zazivati pravu poslasticu, odnosno meč između njega i Toma Aspinalla. Izgleda da ni sam Gane nema ništa protiv:

‘‘Znam da je počeo izgovarati moje ime, ali to je savršeno normalno u ovoj poziciji. On se želi popeti na rang ljestvici, ali želim i ja također. Znate na što mislim? Učinio sam pogrešku, bila je to moja prva velika i prava pogreška te su ljudi bili previše kritični prema meni, bilo je malo bolno. Ali noćas sam dokazao da mogu pobijediti pod pritiskom, tako da sam želim pojas nazad‘‘, rekao je Gane na press konferenciji.

‘‘Ovo je nova era u teškoj kategoriji, to je postao veliki pokret. Sada čekamo veliku borbu za titulu između dva ‘GOAT-a‘ nakon koje će se možda obojica umiroviti. No, moja misija je bila ovog puta zasjati i pokazati što sve mogu, a sada ponovno čekam priliku za pojas‘‘, dodao je.

Prerano se svakako Ganea otpisalo nakon poraza od Jonesa, koliko god on težak bio. Proteklog vikenda je pokazao da ipak s razlogom nosi naziv jednog od najboljih teškaša trenutno u UFC-u, a pobjeda nad Aspinallom bi mu definitivno donijela novu priliku za sami vrh.

Linker
01. svibanj 2024 07:45