UFC

Chimaev otkrio gdje je pogriješio u meču protiv Burnsa, a zatim poručio: ‘Sve ću ih razvalit‘

Khamzat Chimaev

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Khamzat priznaje kako je neke stvari mogao bolje odraditi

Sjajnom vikendu s pregršt odličnih borbi svjedočili su MMA fanovi. Dojmovi se sada pomalo počinju slijegati, a borci nakon kraćih odmora, mogu preći na analizu onog što se dogodilo i planove za naredni period.

Jedan od onih koji će imati puno toga za analizirati, svakako je Khamzat Chimaev. Čečen je u meč protiv Gilberta Burnsa ušao s deset profesionalnih nastupa i jednako toliko pobjeda. U tih 10 mečeva zajedno, nije bio upola ugrožen kao u 15 minuta borbe protiv Burnsa. Naučio je Khamzat puno toga o sebi u meču protiv sjajnog ''Durinha'' te je stekao važno iskustvo prije onog što mu slijedi.

Nema sumnje kako će Chimaev sada jako visoko skočiti u poretku izazivača velter kategorije. Burns je držao drugu poziciju uoči njihovog meča i nije isključeno da upravo Chimaev sada preuzme drugo mjesto. Dana White najavio je još uoči meča kako Chimaeva vjerojatno čeka Colby Covington, ako uspije pobijediti Burnsa.

Colbyja mnogi smatraju drugim najboljim borcem u kategoriji, odmah nakon Usmana. Radi se o samom vrhu svjetskog MMA-a i Chimaevu sada slijedi možda i teži ispit od Burnsa. Khamzat je pokazao određene nedostatke u borbi protiv Brazilca, ali odlična stvar za njega jeste činjenica da je svejedno pobijedio te analizi može pristupiti u pozitivnom ambijentu. Već na konferenciji za medije nakon eventa, Chimaev je otkrio gdje je zapravo pogriješio.

''Bio sam preuzbuđen u želji da ga nokautiram. Cijeli tjedan svima sam govorio da ću ga nokautirati u prvoj rundi. Pokušavao sam ga nokautirati. To je bila pogreška, od samog početka. Tip je čvrst, a ja to nisam htio prihvatiti. Od prve do posljednje sekunde, pokušavao sam ga završiti. Radit ću na tome da se borim pametnije. Razvalit ću ih sve.'', objasnio je Chimaev, a zatim je objasnio kako mu je i trener govorio slične stvari.

''Trener mi cijelo vrijeme govori da ja volim razmjene, ali da bi trebao raditi i s fokusom na tehniku. Ja samo gledam kako da nekom skinem glavu s ramena.''

Linker
20. travanj 2024 19:16