UFC

Chael Sonnen savjetovao Whittakera i Costu: ‘Morate raditi ove stvari, nema više pauze‘

Robert Whittaker i Paulo Costa

 SEAN M. HAFFEY Getty Images Via Afp
Costa sada ima omjer od jedne pobjede i tri poraza u posljednja četiri meča

Chael Sonnen kaže da je aktivnost ključna i za Roberta Whittakera i za Paula Costu. Whittaker (25-7, 16-5 UFC) nadmašio je Costu (14-3, 6-3 UFC) u uzbudljivoj borbi sunaslovnog meča večeri UFC 298 prošlog vikenda.

Whittaker se borio jednom 2023. godine kada je pretrpio tehnički nokaut od trenutnog prvaka u srednjoj kategoriji Dricusa Du Plessisa na UFC-u 290. Costa je bio daleko manje aktivan, nije se borio 2023., a od 2018. ima samo jednu borbu godišnje. Sonnen bi volio vidjeti da se i jedan i drugi češće nađu u kavezu.

“Robert Whittaker je pravi i čisti borac. On je apsolutni kandidat za ulazak u Kuću slavnih. A kada pogledam Whittakera i kamo sada treba ići, to je ista analiza koja vrijedi i za Costu, a to je jednostavno da više nema pauze. Nema više razgovora o razgovorima, sastanaka o sastancima i razmišljanja o razmišljanju. Morate se boriti, potpisati taj ugovor, vratiti se u trening kamp i odraditi što je više moguće nastupa. Moram znati da su aktivni i da su sposobni odraditi dvije do tri borbe u godinu dana", kazao je na svojem YouTube kanalu.

Costa (32) sada ima omjer od jedne pobjede i tri poraza u posljednja četiri meča. Jedina pobjeda bivšeg izazivača za naslov u toj dionici došla je nad Lukeom Rockholdom na UFC-u 278. Trebao se boriti na UFC-u 294 u Abu Dhabiju, ali se morao povući iz borbe s Khamzatom Chimaevim zbog infekcije.

Linker
28. travanj 2024 15:47