UFC

Bruce Buffer upozorava Ngannoua: ‘Napuštanjem UFC-a, postaješ irelevantan‘

Bruce Buffer

 Alex Bierens de Haan/Getty images/Profimedia
Legendarni UFC-ov najavljivač, nema naročito visoko mišljenje o drugim MMA organizacijama

Problemi na relaciji između UFC-a i boraca sve su učestaliji, a u svemu tome prednjači Francis Ngannou i njegovo odbijanje novog ugovora. UFC-ov prvak teške kategorije, definitivno je najzvučnije ime u sukobu boraca i promocije, a pritom uživa sve veću podršku.

Kamerunac je spreman pauzirati godinu dana i pričekati istek ugovora, ukoliko mu promocija ne ponudi ugovor kojim ispunjavaju sve što on želi. Financije čak i nisu ključna stavka zbog koje se prepiru. ‘‘Predator‘‘ želi slobodu, želi da ga UFC bolje tretira i UFC ovu situaciju neće moći okončati samo preko novca.

Deiveson Figueiredo također je još jedno zvučno ime, koje je zatražilo bolje uvjete. Prvak muha kategorije, na UFC 270 priredbi savladao je Brandona Morena i time je došao do pojasa prvaka. Bio je to njegov treći uzastopni meč protiv Meksikanca, no sve se glasnije spominje i mogući četvrti. Bila bi to povijesna borba, jer nikad pod okriljem UFC-a, ista dvojica boraca nisu se borili četiri puta, a pogotovo ne četiri puta zaredom.

Brazilac je poručio UFC-u kako honorar mora biti povijesni, ako žele ugovoriti povijesni meč. Deiveson želi milijun dolara za četvrti meč protiv Morena. Usporedbe radi, njegov osnovni honorar nakon posljednjeg nastupa, iznosio je 150 tisuća dolara.

Iako je nezadovoljstvo i istupanje boraca u javnosti sve češće, UFC-ov najavljivač Bruce Buffer dotaknuo se ove teme i pritom je upozorio borce. Naime, Buffer je u njegovom podcastu ‘‘IT‘S TIME‘‘ gostovao upravo Ngannou, a Bruce ga je upozorio kako bi se mogao opeći napuštanjem najjače svjetske MMA promocije.

‘‘Bez uvrede ostalim organizacijama, ali postajete irelevantni onog trenutka kad napustite UFC. Iz UFC-ova Octagona, padate u Bellator. Nadajmo se da ćete se svi dogovoriti.‘‘, rekao je Buffer.

Nema dileme kako je UFC i dalje uvjerljivo najjača i najbolja MMA organizacija na svijetu. Neovisno o financijama, neki borci vjerojatno bi mogli ishoditi bolje ugovore u nekoj drugoj promociji. Međutim, u globalu je UFC i dalje najbolji na svim aspektima, a na UFC-ove prvake gleda se kao na najbolje borce svijeta.

Linker
15. travanj 2024 11:18