UFC

Brendan Allen nakon pobjede nad Craigom: ‘Najbolji sam na svijetu, dajte mi bilo koga za status prvog izazivača‘

Brendan Allen

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
27-godišnji američki borac srednje kategorije smatra da je zaslužio borbu kojom bi osigurao napad na titulu

Uistinu impresivno izgledao je Brendan Allen (23-5-0, 11-2 UFC) na sinoć održanom UFC Fight Night 232 eventu. 27-godišnji borac UFC-ove srednje kategorije deklasirao je Paula Craiga u međusobnom obračunu, a škotskog majstora partera, Allen je završio ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi.

Od samog početka meča vidjelo se kako je Brendan Allen borac osjetno kompletnijeg seta vještina od Craiga. Preciznije je Allen pogađao u stojci, brže se kretao, a dominirao je i hrvački. Još u prvoj rundi Allen je došao do rušenja, nalazio se u ‘‘full mountu‘‘ i radio je štetu Paulu Craigu.

Skupio je Allen dovoljno samopouzdanja u toj prvoj rundi, shvatio je da se može nositi s Craigom onda kada se nađu u parteru i bio je apsolutno u pravu. Na kraju krajeva, Allen je Craiga završio svojom specijalkom, stražnjim gušenjem.

Allenu je to sedma uzastopna pobjeda unutar UFC-a, a trenutno je 10. u poretku izazivača. Preostaje nam vidjeti hoće li se pomaknuti u poretku nakon pobjede nad 13-rangiranim Craigom, ali pomaknuo se ili ne, Brendan Allen puca na visoko. Neposredno nakon pobjede nad Craigom, Allen je uputio poruku UFC-ovim čelnicima.

‘‘Ja sam čovjek od riječi, to je ono što radim. Treba mi meč za prvog izazivača, mislim da ga zaslužujem i zaradio sam tu priliku. Porazio sam sve borce koji su stavljeni pred mene. Završio sam ih. Neka UFC odabere bilo koga, nije me briga tko će to biti. Robert Whttaker, Jared Cannonier, Khamzat Chimaev, svejedno je, nije me briga. Želim se boriti i želim borbu za status sljedećeg izazivača. Najbolji sam na svijetu, a ovdje sam da to i dokažem. Ako tvrdite drukčije, dođite i pokažite mi, nemojte mi to govoriti.‘‘, poručio je Allen tijekom ‘‘octagon interviewa‘‘, a slične riječi ponovio je i na konferenciji za medije.

Borbu za status sljedećeg izazivača gotovo sigurno neće dobiti nakon ove pobjede. Istina da je Allen u sjajnom nizu, ali većinu tih pobjeda upisao je protiv nerangiranih boraca, ili protiv boraca koji nisu unutar top 10. Krajem 2021. godine Allen je nokautiran od strane Chrisa Curtisa, borca koji također ne pripada samom vrhu kategorije. 27-godišnji američki borac sada tek treba dokazati da je spreman za najviše domete, ali vrijeme je da ga UFC upari s protivnikom koji će mu poslužiti kao legitimna provjera sposobnosti.

Pred Allenom je svakako blistava budućnost. Ove godine proslavio je tek 27. rođendan i najbolje borilačke godine uslijedit će u periodu koji dolazi. Allen također tvrdi da još nismo vidjeli ono najbolje od njega.

‘‘Ja nisam niti dosegao svoj vrhunac. Najbolje godine i najbolji trenuci tek dolaze. Pokušavam ići korak po korak i uživati u svakom trenutak. Želim biti prisutan u svakom trenutku, jer sve ovo može nestati već sutra.‘‘, zaključak je ovog talentiranog borca.

Linker
23. travanj 2024 16:46